Nyheter

Kyrkan leder klacken för att rädda IFK Värnamo

När klubbordförande Lisa Lidén kallar, ställer Arken Värnamo upp. Sjunger bland annat Pärleporten.

Det kunde gå bättre för herrarna i IFK Värnamo, som ligger näst sist i Allsvenskan. På söndag rycker därför supportrar från stadens pingstkyrka, Arken Värnamo, in som klack.
– Jag har varit på en del matcher och tänkt att det borde gå att ge mer energi, säger föreståndare Albin Karlsson.

IFK Värnamo ligger näst sist i Allsvenskan och spelar hemmamatch på Finnvedsvallen på söndag, mot jumbolaget Västerås SK.

Med cirka sju veckor kvar av den allsvenska säsongen är läget prekärt. Vare sig förstemålvakt Jonathan Rasheed, anfallaren Joel Voelkerling Persson eller ytterforwarden Mohammad Alsalkhadi spelar på söndag, på grund av skador.

De supportrar som driver på med hejarramsor och annat inför och under en match brukar kallas för klacken. Men sedan en tid tillbaka har IFK Värnamo ingen egentlig klack eftersom flera i den stängts av, vilket Värnamo nyheter rapporterade om i våras.

I denna nöd vände sig klubbchef Lisa Lidén till pingstkyrkan, vilket Värnamo tidning var först med att berätta.

– Det var en företagssponsor som kom på idén att klubben skulle tillfråga kyrkan, säger Albin Karlsson till Dagen.

– Jag blev kontaktad i torsdags eftermiddag, och blev lite ställd av frågan. Sen funderade jag. Jag har varit på en del matcher och tänkt att det borde gå att ge mer energi. Så då sa jag att ok, jag gör ett försök.

Pastorn Albin Karlsson, Arken Värnamo.

100 personer anmälda

På 24 timmar hörde 100 personer av sig för att säga att de tänker stå på läktaren med sin pastor inför avsparken klockan 14. Och gruppen växer hela tiden, säger Albin Karlsson, vars hjärta bankar för hemmalaget.

– Det är utmanande att ligga där man gör i tabellen. Och så möter laget Västerås som jagar på underifrån, så det här är en jätteviktig match.

Ska kyrkfolket bli en permanent klack nu?

– Nja. Jag har lovat att ställa upp en gång, men är det några fler som vill jobba med det här så får man väl se.

Hur ser upplägget ut?

– Vi ska heja på så gott vi kan. Vi har flaggor och två trummor, och har förberett lite ramsor. Sen kanske vi bjuder på Pärleporten också.

Ska ni be för laget?

– Vi får se. Många av oss går på gudstjänsten före matchen, så det blir väl vår uppladdning.

På söndag blir Pastor Karlsson, Klackledare för IFK Värnamo. 14:00 IFK Värnamo mot Västerås. Vill du vara med. Skriv ett PM 💙🤍

Publicerat av Albin Karlsson Fredag 20 september 2024

Klubbchef Lisa Lidén är för sin del eld och lågor, och står beredd att dela ut ännu fler flaggor och halsdukar till pingstvännerna.

– Och vi har gått i gång här på kontoret och undrat vilka sånger de ska sjunga. Pärleporten har gått varm här och alla har nynnat med, så vi är rätt med faktiskt, säger hon till Värnamo Nyheter.




Fler artiklar för dig