Nyheter

Norsk församling blir del av Livets ord

”Vi känner oss nära dem i vår del av Kristi kropp”

Pingstförsamlingen Zoé kirken i Fredrikstad ansluter sig till Livets ord i Uppsala, det beslutades på ett församlingsmöte i helgen.
– Vi tror att det är viktigt att vi som Guds folk står tillsammans i dessa tider, säger pastor Ruben Hansen.

I en intervju med den norska tidningen Vårt Land säger Ruben Hansen att församlingen i Fredrikstad under lång tid har haft samarbete med Livets ord och att det därför är helt naturligt att denna relation nu formaliseras.

– Ända sedan församlingen startade 1989 har vi haft starka band till Livets ord, säger han och berättar att beslutet om sammangåendet fattades med stor majoritet.

Sammanslagning för två år sedan

Ruben Hansen ger också några exempel på hur församlingarna redan i dag relaterar till varandra:

  • Flera i församlingsledningen i Zoé har gått Livets ords bibelskola.
  • Carl-Gustaf Severin, missionär och pastor i Livets ord, sitter med i styrelsen för Zoé.
  • Mats-Ola Ishoel, huvudpastor för Livets ord i Moskva, har länge fungerat som tillsynsman för Zoé.

Ytterligare ett exempel på den svensk-norska relationen är det faktum att Zoé kirken slogs ihop med församlingen Troens ord i Sarpsborg för två år sedan. Enligt norska medieuppgifter var Troens ord vid tidpunkten för sammanslagningen den enda församling i Norge som hade formell anknytning till Livets ord.

– Livets ord i Uppsala har växt och blivit ett stort nätverk av församlingar. Vi känner oss nära dem i vår del av Kristi kropp, säger Ruben Hansen till Vårt Land.

Livets ords kyrka i Uppsala.

Ändrar namn

I och med beslutet att bli en del av Livets ord, något som den norska tidningen Dagen var först att rapportera om, kommer församlingen, som har drygt 460 medlemmar, också att ändra namn – från Zoé kirken till Livets ord: Zoé kirken.

Församlingen, som ligger fyra mil från den svensk-norska gränsen, kommer däremot inte upphöra att vara en del av pingströrelsen i Norge.

---

Fakta: Livets ord internationellt

  • Livets ords internationella nätverk kallas sedan 2012 för Word of Life International (WOLI) och inkluderar församlingens olika centra runt om i världen. Utöver Sverige är finns centra i Armenien, Georgien, Ryssland/Sibirien, Vietnam, Azerbajdzjan, Indien samt länder i Europa, Afrika och Centralasien. WOLI arbetar främst med trosundervisning, predikandet av evangeliet, det andliga livet, mission och enhet.

---

Fler artiklar för dig