Nyheter

Hundratals Anebybor kom när kyrkan gjorde ”Tillsammansdag”

Omkring Allianskyrkan i Aneby händer det saker i lördags, både inne i kyrkan men även på parkeringen, runt omkring på gatorna och i lilla parken när församlingen för första gången anordnade en “Tillsammansdag”. Och Anebyborna kom i hundratal.

Hur gick det?

– Det gick fantastiskt bra. Vi är väldigt nöjda med hur det blev, berättar Camilla Rommel, pedagog i församlingen som har 200 medlemmar.

– Vi vet inte exakt hur många som kom, men det var nog mellan 500 och 800.

– Känslan var väldigt god efteråt, väldigt positivt.

Camilla Rommel, pedagog i Allianskyrkan Aneby

Och i det vackra sensommarvädret bjöds det bland annat på ansiktsmålning, sumobrottning, fotbollsdart, möjlighet att åka häst och vagn eller veteranbil. Allting kostade en liten slant, men alla pengar går till missionsprojekt, berättar Camilla Rommel.

– Det kändes som ett vinnande koncept, barnen hoppade, lekte och hade roligt, samtidigt som man hjälpte barn i andra länder. Många uppskattade det.

Hur mycket fick ni in?

– Det blev 35 000 kronor till slut, vilket vi är väldigt nöjda med.

Och vart kommer pengarna då?

– Till två projekt i Rumänien, ett barnhem som heter Lidia Home, ett projekt inom SAM-hjälp, samt till ett läxläsningsprojekt som är via Kenosis.

TillSAMmansdagen var även starten på församlingens klädinsamling som man brukar ha ett par gånger per år och det pågick även ett insamlingslopp där uppåt 30 stycken barn och några vuxna sprang för att samla in pengar.

TillSAMmansdagen i Aneby.
Fler artiklar för dig