Nyheter

50-årig man antastade tonårstjej i gudstjänst – döms

Ska böta på 10 000 kronor i skadestånd för kränkningen mot den unga flickan.

En 50-årig man försökte kyssa en ung konfirmand under adventsgudstjänsten i Falköping förra året. Nu har domen kommit, där Skaraborgs tingsrätt dömer mannen till rättspsykiatrisk vård och böter.

Det var fullsatt i S:t Olofs kyrka i Falköping under adventsgudstjänsten och långt bak i kyrkan satt en man som uppträdde märkligt, vilket flera personer noterade. Han gjorde också vissa närmanden mot unga konfirmander som var på plats, där han bland annat försökte kyssa en 14-årig flicka mitt under gudstjänsten, vilket Dagen skrivit om tidigare.

Mannen, som är i 50-årsåldern, fick lämna kyrkan och efteråt lämnades en polisanmälan in.

– Det enda jag gjorde var att fråga om jag fick en puss. Men jag kan minnas fel, sa mannen under rättegången.

Fälls för ofredande

Nu har domen kommit från Skaraborgs tingsrätt. Mannen döms för ofredande och böter på 10 000 kronor i skadestånd för kränkningen mot den unga flickan, rapporterar Falköpings tidning.

Flera åtal hade riktats mot mannen som också fälls för brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott, baserat på händelser som ska ha inträffat vid ett helt annat tillfälle i Göteborg, där mannen också hör hemma.

Anledningen till att han befann sig i Falköping i adventstid förra året var för att han var intagen för rättspsykiatrisk vård i staden. När han nu döms för ofredande för sina närmanden i kyrkan blir också straffet fortsatt rättspsykiatrisk vård. Enligt en utredning som gjorts led den 50-årige mannen av en allvarlig psykisk störning i samband med brotten som han begått.

Fler artiklar för dig