Nyheter

Här tar vännerna ett sista farväl av Svennis i kyrkan

Se bilderna från begravningsgudstjänsten i Fryksände kyrka

Hundratals sörjande samlades på fredagen i Fryksände kyrka för att ta ett sista farväl av tränarlegendaren och Torsbysonen Sven-Göran ”Svennis” Eriksson.

En ikon av jungfru Maria med Jesusbarnet sitter på altaret i Fryksände kyrka i värmländska Torsby. Rakt framför ikonen stod på fredagsförmiddagen Sven-Göran Erikssons kista. Begravningsgudstjänsten inleddes med psalmen Oändlig nåd, den svenska versionen av Amazing Grace.

Bland de hundratals gästerna i kyrkan fanns det svenska herrlandslagets tidigare förbundskapten Tommy Söderberg, Svennis bundsförvant bland världens fotbollstränare Tord Grip, och den berömde mittfältaren David Beckham – en gång i tiden utsedd av Svennis till lagkapten i det engelska herrlandslaget.

Prästen: ”Genuint snäll”

Gudstjänsten leddes av prästen Ingela Älvskog. För översättningen till engelska svarade prästkandidaten Drew Baldwin.

– Han var genuint snäll och ställde aldrig till med något problem, sa Älvskog i griftetalet.

Hon tog fasta på Svennis sinne för ordning och reda:

– Sven-Göran älskade rutiner och disciplin. Men han var också en stor livsnjutare som uppskattade god mat och dryck och att resa i första klass.

Genom en storbildsskärm utanför Fryksände kyrka kunde allmänheten följa gudstjänsten.

Fördes till hembygdsgård

Mot slutet gudstjänsten: Värmlandsvisan, framförd av Oscar Magnusson, son till framlidne värmlänningen Sven-Erik Magnusson och numera sångare i Sven-Ingvars.

När kistan bars ut ur kyrkan stod där musikgruppen Torsby Brass, som spelade You’ll never walk alone, den sång som brukar sjungas i samband med fotbollslaget Liverpool FC:s matcher. Bland de engelska lagen var Liverpool Svennis favorit.

Så fördes tränarlegendaren Sven-Göran Erikssons kista till Kollsbergs hembygdsgård, där bänkarna snabbt fylldes av Torsbybor som kommit för att ta ett sista farväl av bygdens störste son.

Fler artiklar för dig