Nyheter

120 personer döptes i svenska Hillsong

”Under de senaste sex till tolv månaderna har vi sett en tillströmning av nya människor”

120 personer – aldrig tidigare har så många personer döpts under en och samma dag på Hillsongs sex olika campus i Sverige.
– Det är bland annat en följd av vårt Summercamp i somras, som var det största någonsin, säger Andreas Nielsen, pastor i Hillsong Stockholm.

En söndag varje månad genomförs dop på Hillsongs campus i Stockholm, Göteborg, Jönköping, Örebro och Malmö. Sammantaget brukar mellan 20 och 80 personer döpas. Allra flest är det i augusti då effekten av sommarens ungdomskonferenser blir tydlig.

Andreas Nielsen berättar för Dagen att det tidigare rekordet var 105 dop på en och samma dag. Samtidigt betonar han att det är så mycket mer än bara en siffra – bakom allt finns personer.

– Vi som har följt de här människorna känner till livsresorna, säger han och tillägger att dopen är en belöning ”för allt vi gör”.

– Många av de som döptes i söndags har funnits med i vårt ungdomsarbete ett tag, men alla åldrar fanns representerade.

Andreas Nielsen

”Alla campus växer”

Glädjen över att 120 personer lät döpa sig för några dagar sedan går inte att ta miste på. Andreas Nielsen låter däremot inte särskilt förvånad över det nya rekordet.

– Under de senaste sex till tolv månaderna har vi sett en tillströmning av nya människor, alla campus växer.

När jag frågar om förklaringen nämner han i fallet med Stockholm bland annat kyrkans nya lokaler som invigdes i oktober i fjol.

Rekordmånga döptes i Hillsong. 120 personer – aldrig tidigare har så många personer döpts under en och samma dag på Hillsongs sex campus i Sverige.

Lovsångsskiva på svenska

Årets Summercamp, som arrangerades på Torpområdet utanför Örebro i början av augusti, lockade 880 barn och ungdomar. Till detta kommer över 600 volontärer. Andreas Nielsen beskriver det som ett väldigt lyckat arrangemang och efter helgens rekorddop ser han nu fram emot den lovsångsskiva som församlingen har spelat in och som släpps om några veckor.

– Vi använder ofta engelska lovsånger, men har känt ett behov av mer musik på svenska. Den nya skivan består också enbart av svenska låtar och det känns roligt att kunna börja använda oss av dem.

---

Fakta: Hillsong i Sverige

  • Hillsong Church Sweden finns i Stockholm, Göteborg, Jönköping, Örebro och Malmö. Sedan 2020 finns även ett ”Online Campus” på nätet.
  • Församlingen sänder gudstjänster varje söndag på alla campus och även direktsända gudstjänster på nätet.

---

Fler artiklar för dig