Nyheter

Så blir framtiden för Niklas Piensoho i Filadelfiakyrkan Stockholm

Blir kvar en kort tid till men kommer att ha en flexibel höst när det gäller övergången till Equmeniakyrkan

På Equmeniakyrkans kyrkokonferens valdes Niklas Piensoho fram till ny biträdande kyrkoledare. Därmed måste Filadelfiakyrkan i Stockholm, som tillhör pingströrelsen, hitta en ny pastor och föreståndare. Men avslutningen blir inte riktigt än.

GÖTEBORG. – Jag kommer att fortsätta i Filadelfiakyrkan på heltid fram till den 15 oktober, säger Niklas Piensoho till Dagen, strax efter att han valts till ny kyrkoledare i Equmeniakyrkan.

Det innebär alltså att han är kvar i ungefär två månaders tid.

– Men vi har gjort en överenskommelse, berättar han vidare.

Flexibel höst

Det innebär att Niklas Piensoho under hösten kommer att vara flexibel, där han får avsätta viss del av sin arbetstid till Equmeniakyrkan även när han fortfarande har kvar sin anställning i Filadelfiakyrkan Stockholm. Flexibiliteten ska också gälla åt motsatta håll, där han kan få göra vissa uppgifter för Filadelfiakyrkan även efter att han påbörjat sin tjänst inom Equmeniakyrkan.

Vad kan det röra sig om?

– Jag ska göra några internationella resor för Filadelfiakyrkans räkning. Jag ska också vara med och se till att det blir en bra överlämning till min efterträdare, säger han.

Hänvisar till församlingen

När det gäller sin efterträdare som pastor och föreståndare i Filadelfiakyrkan vill Niklas Piensoho bolla över det här till Filadelfiaförsamlingens ledning som får tala för sig när det gäller den kommande rekryteringsprocessen.

---

Fakta: Valet till kyrkoledare

  • Equmeniakyrkan har precis valt nya ledare på sin kyrkokonferens.
  • Karin Wibron blir ny kyrkoledare och Niklas Piensoho blir ny biträdande kyrkoledare, även om de kommit överens om ett delat ledarskap.
  • Därmed ska Niklas Piensoho avsluta sin tjänst inom pingströrelsen, där han är pastor och föreståndare för Filadelfiakyrkan i Stockholm.

---

Fler artiklar för dig