Nyheter

Frikyrkopastor får lämna tjänst – anklagas för sexuella övergrepp mot kvinna

Kvinna polisanmälde pastorn för våldtäkt, mannen har nu sparkats från församling och sitt samfund • Menar att det rör sig om en förtalskampanj.

En pastor i en frikyrkoförsamling i Mellansverige har tvingats lämna sitt jobb efter en olämplig relation med en kvinnlig anställd, som även polisanmält honom, enligt TV4. Själv menar pastorn att det rör sig om en förtalskampanj.

Det är alltså TV4 som rapporterar om att en pastor i en församling har blivit avskedad på grund av att han har haft en olämplig relation med en kvinna under en längre tid. Vilken församling eller vilket samfund det rör sig om går de inte ut med.

Kvinnan som också arbetade i församlingen ska ha lämnat in en polisanmälan om våldtäkt mot pastorn, men ärendet har lagts ned av åklagaren i brist på bevis. Enligt den polisanmälan som kvinnan lämnat in uppger hon att pastorn ska ha våldtagit henne vid flera tillfällen under en längre tid, detta genom att ha manipulerat henne och utnyttjat sin ställning.

Enligt uppgifter som kommit fram ska hon också ha blivit utfryst och senare även arbetsbefriad efter att hon larmat om situationen.

Församlingen: Vi har brustit

Pastorn själv har nu blivit avskedad från sin tjänst i församlingen och han har även blivit av med sin ordination inom sitt samfund. Församlingen har också gjort en internutredning och konstaterat att man brustit, framförallt att man inte tog kvinnans larm på allvar.

Men den berörda pastorn har en helt annan bild av situationen.

– Det här är en förtalskampanj som är fruktansvärd, säger han till TV4 Nyheterna.

Trots att han blivit avskedad av församlingen så är han fortfarande, enligt TV4, aktiv som predikant och har varit verksam i en annan församling.

Fler artiklar för dig