Nyheter

Hon sjöng lovsång på presskonferensen efter sitt OS-guld

Den tyska guldmedaljören bjöd på gospel och sitt personliga vittnesbörd under OS

Yemisi Ogunleye, som vann OS-guld i damernas kulstötning, överraskade alla då hon mitt under presskonferensen började sjunga lovsång och berätta om hur hon räddats av Guds nåd.

Damernas kulfinal i Paris-OS blev en spännande tävling som avgjordes i sista omgången, då Yemisi Ogunleye drämde till med ett 20-meterskast som förde henne upp i ledning. Kastet ledde också till guld.

Efteråt, på presskonferensen, fick den tyska atleten med rötter i Nigeria berätta mer om hur hon lyckades samla kraft för att i sista stund åstadkomma segerkastet. Hon presenterades då som medlem i en gospelkör och fick frågan om vilken sång hon gick och sjöng på.

Yemisi Ogunleye svarade med ett skratt och ett leende. Sedan berättade hon att när det såg som mörkast ut i tävlingen gick hon tillbaka till sin plats och började sjunga för sig själv.

– Jag sjöng en sång om att jag höll på att släppa taget, berättade den tyska kulkastaren.

Sedan bjöd hon rejält på sig själv. På den officiella pressträffen brast hon ut i en lovsång om att mitt i den mörkaste stund bli räddad av Gud. Ett budskap som verkar fungera i såväl kultävlingar som livet i övrigt.

– Han bevarade mig, Gud bevarade mig, Guds nåd har bevarat mig så jag inte behövde släppa taget, sjöng guldmedaljören frimodigt inför den samlade pressen.

Gospelartisten tackar

Sången hon framförde är ”I almost let go” skriven av gospelsångaren Kurt Carr. Han kommenterade själv händelsen på sin Facebook-sida:

”Tack för att du låter ditt ljus skina och visar världen Guds kärlek. Grattis till guldmedaljen du vann för Tyskland i kula.”

Spred bibelord

Yemisi Ogunleye hade redan innan pressträffen delat med sig av sitt vittnesbörd under OS, då hon inne på arenan Stade de France vecklade upp en papperslapp med texten ”You are loved” (Du är älskad). På lappen fanns också en hänvisning till det välkända bibelordet i Johannes 3:16, ”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.”

Fler artiklar för dig