Nyheter

OS-surfare citerar Filipperbrevet i viralt inlägg

”Allt förmår jag i honom som ger mig kraft”

Cirka 16 000 kilometer från den franska huvudstaden, på Tahiti, kom den fem meter höga vågen som kastade surfaren Gabriel Medina upp i luften vilket ledde till hans OS-rekord i måndags. I ett inlägg citerade han Filipperbrevet i ackompanjemang till bilden som kom att spridas världen över.

Gabriel Medina är den trefaldige världsmästaren i surfing som slog OS-rekordet efter en perfekt prestation som ledde till guld i måndags. Efter vinsten delade han en bild som kom att bli viral, med citatet: ”Allt förmår jag i honom som ger mig kraft”, från Filipperbrevet 4:13.

Bilden, som fått namnet ”The floating surfer”, eller ”Den svävande surfaren” på svenska, har fångat Gabriel Medina i luften ovanför vattenytan samtidigt som både han och surfbrädan pekar upp mot himlen. Det var AFP-fotografen Jérôme Brouillet som lyckades fånga ögonblicket som därefter fick stor spridning både i sociala medier och nyhetsmedier världen över, och bilden kallas nu för årets bild.

Det är inte första gången en OS-idrottare tackar Gud i år. Simmaren Adam Peaty berättade om sin tro för BBC efter att ha kommit på andraplats i fjärilsim, den sydafrikanska bröstsimsmästaren Tatjana Smith klädde sig i en t-shirt med ett tackbudskap till ”Gud, Jesus och den helige Ande”, och dykaren Andrea Spendolini-Siriex lyckades mitt i känslostormen uttrycka ära åt Gud efter att ha tagit brons.

Fler artiklar för dig