Nyheter

Oas laddar för sommarmöte vid Hallands kust

Tredje året i rad hålls Sommaroas på Gullbrannagården

På onsdag inleds Oasrörelsens stora sommarmöte, som för tredje året i rad hålls på Gullbrannagården söder om Halmstad. En nyhet för året är bibelstudier om kvällarna.
– Under mina resor i Sverige har jag märkt av en stor hunger efter undervisning om Bibeln som Guds ord, inte minst inom Svenska kyrkan, säger Hans Weichbrodt, inspiratör inom Oasrörelsen.

Under fem dagar, med början på onsdag, tar den svenskkyrkliga förnyelserörelsen plats på den kristna lägergården vid Hallands kust.

– Förväntan är stor. Som vanligt har vi talare från en bredd av Kristi kropp, personer som vi har ett stort förtroende för och som vi vet har Jesus i centrum, säger Hans Weichbrodt till Dagen.

Porträtt i prästkrage.

Bland talarna finns Daniel Viklund, kapten och kårledare för Frälsningsarmén i Strängnäs, evangelisten Sebastian Stakset och den katolske biskopen Anders Arborelius. Ett nytt namn är Abednego Keshomshahara, biskop i evangelisk-lutherska kyrkan i Tanzania, som med sina 6,5 miljoner medlemmar är en av de största lutherska kyrkorna i östra Afrika.

Bibelstudier

Efter de kvällsmöten som hålls kl 18 varje dag kommer Hans Weichbrodt och rörelsens andra inspiratör, Berit Simonsson, att hålla i bibelstudier.

– Vi kommer att tala om Psaltaren 23, som är en av Bibelns mest klassiska texter. Den öppnar för en vilsam och vederkvickande undervisning och ett själavårdande perspektiv, säger Hans Weichbrodt.

En annan nyhet för året är att Oasrörelsens ungdomsgren, Ungdomsoas, kommer att ansvara för fredagskvällens program, inklusive predikan.

– Ungdomsoas har ett läger inne i Halmstad denna veckan med hundratals unga. Så det blir trångt men hjärtligt på fredag, säger Hans Weichbrodt, som berättar att många unga hittat till rörelsens genom Oasrörelsens konfirmationsläger.

Att vara på Gullbrannagården, menar han, har också gjort att fler barnfamiljer och unga vuxna deltagit i sommarlägret.

– Det är grupper som vi vill prioritera. Vi trivs väldigt bra på Gullbrannagården, det är en paradisisk plats med lugnet och närheten till havet.

---

Fakta: Sommar-Oas

  • En konferens som hålls den 31 juli–4 augusti, på Gullbrannagården i Halland.
  • Talare är Daniel Viklund, Frälsningsarmén, Maria Nygren, Oasrörelsen, Sebastian Stakset, Heart of evangelism, Anders Arborelius, biskop i Stockholms katolska stift, Abednego Keshomsharara, biskop i evangelisk-lutherska kyrkan i Tanzania, och Oasrörelsens inspiratörer Hans Weichbrodt och Berit Simonsson.
  • Arrangeras av Oasrörelsen, som är en karismatisk förnyelserörelse inom Svenska kyrkan. konferenserna brukar locka både svenskkyrkliga och frikyrkliga besökare.
  • Oasrörelsens historia går tillbaka till 1983, då biskopen i Göteborgs stift, Bertil Gärtner, tog initiativ till vad som kom att kallas Referensgrupp för andlig förnyelse i Svenska kyrkan. År 1989 bytte man namn till Oasrörelsen.

---

Fler artiklar för dig