Nyheter

Will Smith släpper kristen låt – kan bli fler

Hintar om nytt album efter uppmärksammat uppträdande med Kirk Franklin

Skådespelaren Will Smith återupplivar sin musikkarriär efter nästan 20 år – med en låt som fått stor uppmärksamhet för sitt tydliga religiösa budskap. Dessutom antyder han att det kan komma fler.

– Jag vet inte vem som behöver höra det här just nu, men vad det än är som pågår i ditt liv är jag här för att tala om för dig att du kan klara det. Så inledde skådespelaren Will Smith sitt framträdande på BET Awards nyligen och spelade sin första nya låt sedan 2005, “You Can Make It”, som han sjöng tillsammans med artisten Fridayy, som också talat mycket om kristen tro, och gospelkören Sunday Service Choir – samt med den kände kristne artisten Kirk Franklin som gäst.

“Vandrar genom dödsskuggans dal”

“Om Gud verkligen finns undrar du om han kommer att lyssna... Du vandrar genom dödsskuggans dal, och när du tror att du inte har något kvar, fortsätt framåt... Gud öppnar ett fönster när djävulen stänger en dörr”, lyder några av textraderna i låten, som nu gått rakt in på topplistorna i USA i kategorierna Hot Gospel Songs och Hot Christian Songs.

– Jag talade i själva verket till mig själv, säger Will Smith till tidningen Billboard om sången, som han själv varit med om att skriva. Mottagandet och topplisteplaceringarna har gett mersmak, förklarar han.

– Att se hur syftet [med sången] väcker gensvar hos så många människor ger mig tydligt klartecken för det här som nästa kapitel i mitt kreativa liv.

Will Smith hintar om nytt album efter uppmärksammat uppträdande med Kirk Franklin.

Enligt tidningen arbetar han nu som bäst på ett nytt album, antydningsvis alltså med fler låtar med religiöst innehåll.

“Man kommer inte dit jag kommit om man inte älskar Herren”

Will Smith hade en sidokarriär som sångare och rappare under 1990-talet där han även gjorde låtar till flera av sina filmer, som Men in Black samt Wild Wild West, vars titellåt – som bygger på I Wish av Stevie Wonder, som också gästar i låten – blev hans kanske största hit. Efter det har han dock fokuserat på filmkarriären med titlar som I, Robot, The Pursuit of Happyness och After Earth. I filmen King Richard från 2021 spelade han tennisstjärnorna Venus och Serena Williams djupt troende far, och när han senare fick en fråga om sin egen tro i en intervju med filmproducenten DeVon Franklin – som bland annat ligger bakom kristna filmer som Miracles from Heaven och Heaven Is For Real – svarade han:

– Man kommer inte dit jag kommit om man inte älskar Herren.

Will Smith växte upp i ett baptistiskt hem och har även i andra sammanhang talat om hur hans familj hjälpt honom att få kontakt med Gud. Men han har också kritiserats för saker som andra människor inte tycker går att kombinera med kristen tro, som när han lappade till komikern Chris Rock mitt under dennes framträdande på Oscargalan häromåret.



Fler artiklar för dig