Nyheter

Evangelisten Roger Larsson har dött

Kjell Samuelson och Linda Bergling är två som minns sin vän

Roger Larsson, Frälsningssoldat och grundare av Evangelistfonden, har dött, 89 år gammal.
“Oändligt stort TACK känner jag över vänskapen med Roger Larsson”, skriver Kjell Samuelson på Facebook.

Roger Larsson var Frälsningssoldaten som 2007 bestämde sig för att, tillsammans med sin fru Karin, starta Evangelistfonden. Förhoppningen var att ge unga evangelister en chans att utvecklas med hjälp av ett stipendium på 15 000 kronor.

När beskedet kom på lördagskvällen att Roger Larsson dött strömmade hyllningarna in från vänner och bekanta som han mött under sitt långa liv. Kjell Samuelson var en av dem som tillbringade mycket tid med Larsson:

“Vad jag redan saknar honom! Och många minnen strömmar till i mitt inre från tider och stunder jag fått vara tillsammans med Roger. På Löttorp men också i möten och kampanjer på många andra platser. Hans evangeliska tjänst stödd av en säregen profetisk gåva gjorde Roger helt unik”, skriver han i ett inlägg på Facebook.

En annan vän till Roger Larsson var Linda Bergling, som skriver ett eget minnesord på samma plattform. Hon berättar att de möttes 1987 när bibelskolan Jesus Helar och upprättar startades, och de har med åren fördjupat sin vänskap.

“Nu är Roger hemma”, skriver hon.

“Segerkransen ligger runt hans hals. Hans glädje är fullkomnad. Karin, hans älskade hustru i jordelivet, hälsar honom välkommen”.

Ville ge evangelister uppbackning

2020 gjorde Dagen en intervju med Roger Larsson i samband med hans 85-årsdag, där han berättade varför han grundade fonden som delat ut stipendier till över 40 mottagare.

– Vi kände inte att evangelisterna fick tillräckligt stark uppbackning, sa han.

Ett år senare hade Roger Larsson drabbat av en stroke och Evangelistfonden fick avvecklas, men han såg ändå tillbaka på tiden med organisationen med glädje.

– Allting har sin tid, allt vad jag har gjort för Herren, det äger ett värde, sa han.

---

Fakta: Roger Larsson

  • Föddes 1935 i Bygdeå i Västerbotten.
  • Blev Frälsningssoldat 1956 och arbetade senare som riksevangelist inom samfundet.
  • Startade Evangelistfonden 2007.

---

Fler artiklar för dig