Nyheter

Sparkade Hillsongpastorn Carl Lentz: Jag saknar inte att leda en församling

Fick sparken som pastor 2020 – har startat en ny podcast med sin fru

Carl Lentz fick sluta som Hillsongpastor efter en otrohetsaffär. Nu svarar han på frågan som många ställer sig – kommer han att leda en församling igen?
– Den som väntar på att jag startar en ny kyrka kommer att få vänta länge, säger han.

Det var i slutet av 2020 som Carl Lentz, grundare av Hillsongförsamlingen i New York, fick sparken under uppmärksammade former. Han erkände att han varit “otrogen i mitt äktenskap, den viktigaste relationen i mitt liv” och försvann därefter ur rampljuset. Förra månaden var han tillbaka när han och hans fru Laura startade en ny podcast.

Vissa tolkade det som det första steget tillbaka för att leda en församling igen. I en intervju med Relevant Magazine säger dock Carl Lentz att det inte är så.

– Jag jobbade som predikant i hela mitt vuxna liv, men jag saknar inte att leda en kyrka. Jag kan inte tänka mig att göra det alls, säger han.

“Tar inte lätt på det”

Sedan han lämnade kyrkan har han haft olika konsultuppdrag. Förra året blev han också anställd av megakyrkan Transformation Church i Tulsa, Oklahoma. Men han är bestämd med att det inte är en väg tillbaka till pastorslivet och säger att han fortfarande har saker att jobba med sedan det jobbiga avslutet i Hillsong.

– Jag ledde en kyrka och det gick snett i sista kapitlet. Hela bilden av Hillsong i New York var fantastisk. Jag är stolt över det. Men jag är också väldigt medveten om att det finns en smärtsam del som hade med mitt ledarskap att göra. Jag tar inte lätt på det, säger han.

– Jag kom inte till den punkten över en natt, så det kommer inte att läkas över en natt. Men jag håller inte på att starta någon kyrka.

---

Fakta: Carl Lentz

  • Född: Den 6 november 1978.
  • Familj: Gift med Laura Lentz sedan 2003. Tre barn.
  • 2010 var Carl Lentz en av grundarna av Hillsong i New York. Han ledde församlingen fram till i november 2020 då han avskedades. Enligt Hillsongs dåvarande internationella ledare Brian Houston berodde detta på “ledarskapsfrågor och förtroendebrott, plus ett färskt avslöjande om moraliska felsteg”.

---

Fler artiklar för dig