Nyheter

Linda Bergling debuterar på Nyhem: Jag ser det som en välsignelse

Är glad för kollegorna i Pingst pastor – men osäker om framtiden

Förkunnaren och bibelläraren Linda Bergling är en profil i svensk kristenhet. Under torsdagen talar hon på Nyhemsveckan för första gången.
– Jag tror att det finns en stor längtan efter verklig gudsnärvaro, säger hon till Dagen.

NYHEM. Linda Bergling har grundat fristående församlingen Arken i Kungsängen utanför Stockholm, och är pastor där tillsammans med sin man Gunnar Bergling. Hon är känd för sin helandetjänst, något hon också gärna vill praktisera på Nyhemskonferensen.

– Jag brukar flöda i Anden och förväntar mig att de som kommer också längtar efter ett möte med Jesus, så klart, säger hon.

Linda Bergling anlände till konferensområdet utanför Jönköping redan under onsdagen för att känna in platsen och be för de två samlingarna hon ska vara med på.

Lång erfarenhet som förkunnare

Temat för årets Nyhemsvecka är ”Brinnande hjärtan” – med underrubriken ”Genom hela livet” när hon medverkar. Linda Bergling är 76 år och har över 50 års erfarenhet av att vara diakon, pastor, förkunnare och att stå i helandetjänst.

2024.

– Jag kommer att undervisa om hur man behåller Gudsnärvaron och kärleken till Jesus hela livet. Hur man kan leva i den ständiga bönen och aldrig tappa kontakten med Herren.

– Men jag kommer också att betjäna människor under de andliga nådegåvorna. Jag har med mina oljeflaskor. Ibland ger jag en profetia och ibland tar jag fram någon för att be, så vi också får exempel på hur Guds ande manifesterar sin kraft, säger hon.

Aktivt liv

Hon beskriver att hon har varit ”väldigt aktiv” i sitt liv – och har byggt 100 hus: kliniker, barnhem, barncenter, förskolor, skolor och även kyrkor – på olika håll i världen. I dag jobbar hon mycket med själavård och rådgivning till andra pastorer som vill ha hjälp.

2024.

Hur har du gjort själv för att hålla dig brinnande och bevara gudsrelationen?

Linda Bergling svarar att hon har praktiserat vad hon kallar den inre bönen – en slags hjärtats kärleksbön – sedan hon var ung.

En vecka om året åker hon dessutom till en öde plats för att bara uttrycka att hon älskar Jesus och för att fördjupa sig i bibelordet. I augusti är det dags igen.

Linda Bergling berättar att hon har haft många pingstvänner i sin bibelskola genom åren. Sedan några år tillbaka är Linda Bergling också med i nätverket Pingst pastor och åker på deras årliga konferens, även om hennes församling inte är ansluten till Pingst FFS. Hon säger att hon är glad för mötena med brinnande härliga pastorskollegor som vill tjäna Herren, och det ligger på hennes hjärta att vara med och välsigna dem.

– Jag vet inte hur länge jag kan vara med i nätverket. Helst vill de ju att Arken ska bli en pingstkyrka, så klart. Men jag är väldigt osäker inför framtiden om vi kan bli det. Vi får se.

2024.

Ekumeniskt ursprung

Linda Bergling är hur som helst väldigt glad över att ha blivit inbjuden till Nyhemsveckan som talare. Hon känner sig ekumenisk med ursprung i högkyrkligheten inom Svenska kyrkan samtidigt som hon hela tiden varit karismatiker och öppen för Anden, och under några år jobbade med pastor Bror Spetz i Södermalmskyrkan i Stockholm, då han var utesluten ur Pingst.

– Jag ser det som en välsignelse och nåd från Herren att nu få vara med i Nyhem. Jag tror att det kommer bli jättefint, säger hon.

Fler artiklar för dig