Nyheter

Såpabandy och Jesus vid Rutan i Nyhem

Populärt ungdomshäng lockar till idrott och gemenskap

Skratt, glädje, heta känslor – och en hel del blöta vurpor.
Nyhemsveckan är inte bara bibelstudier och nattmöten utan också såpabandy vid ungdomshänget Rutan på konferensens campingområde.

NYHEM. Volleyboll, fotboll, spikeball och såpabandy pågår parallellt. Musiken dunkar ur högtalarna, och runt omkring sitter och ligger ungdomar i gräset och tittar på sina kamrater. En del föräldrar eller andra vuxna är också på plats, och tittar nyfiket på när de unga roar sig.

– Bra! Nej! Snyggt, ropar såpabandyspelarna till varandra.

35 lag tävlar

Turnering omfattar 35 lag med 3–6 spelare i varje team. Mellan matcherna häller tävlingsledningen från Sport for Life ut mer såpa på plastunderlaget så att planen ska bli riktigt halkig.

2024.

Varje eftermiddag under Nyhemsveckan anordnas fyra turneringar i olika sporter, och en av dem blir lite större. I helgen var det volleybollturnering med 420 deltagare – rekordmånga – och dessutom ett stort antal på plats för att titta och heja på.

– Ande, kropp och själ hänger ihop. Vi vill att de unga ska få möta Jesus här på Nyhem, men också att de ska få må bra fysiskt och ha roligt tillsammans, säger Alberth Andersson, en av de ansvariga ledarna.

2024.

Allsång på Rutan

I ett annat tält finns kafé och försäljning av godsaker. En av kvällarna vid Rutan blir en festkväll med hamburgare och popcorn, och det blir också ”Allsång på Rutan”. Tanken är att det ska finns olika typer av aktiviteter så att många kan känna sig hemma.

Ett 70-tal ledare från Nyhem Ung och Sport for life håller ihop aktiviteterna.

– Det här är en perfekt plats att hitta nya vänner att dela livet med – från olika städer och församlingar. Det är mycket glädje och mycket skratt, säger Alberth Andersson.

2024.


Fler artiklar för dig