Nyheter

Nu flaggar Mullsjö kommun för Nyhemsveckan

Fem konferensflaggor hissade vid torget under midsommarveckan

Nyhemsveckan har funnits i drygt 100 år. I år hissar Mullsjö kommun fem flaggor med Nyhemsveckans symbol vid torget under pingströrelsens stora sommarkonferens.
– Ibland är vi för försiktiga att fråga, säger Lars-Olof Tingman, utställningsansvarig på konferensen.

NYHEM. Det är andra året som flaggstängerna utanför kommunhuset och biblioteket i centrala Mullsjö är hissade med ”Nyhemsflaggan”. Lars-Olof Tingman frågade kommunledningen förra året – och fick ett ja till svar.

Nu vajar flaggorna i blåsten intill vattnet i Mullsjö kl 7–16 varje dag medan tusentals människor samlas till den kristna familjekonferensen några kilometer därifrån.

– Kommunledningen sa: Självklart! Vi flaggar ju för innebandyklubben Mais och fotbollsklubben, och vid andra länders flaggdagar. Det klart ni ska flagga! Ni är ju mer folk ute på Nyhemsveckan än vad vi är i Mullsjö kommun, berättar Lars-Olof Tingman.

Porträtt.

Ny flagga framtagen

Kommunens anställda hissar och tar ner de fem flaggorna, som Lars-Olof Tingman såg till att ta fram förra året. För någon särskild flagga för Nyhemsveckan fanns inte tidigare.

I år har konferensen också fått ett skriftligt delegationsbeslut om att flaggningen ska ske, underskrivet av samhällschefen i kommunen.

2024. Flaggor.

Förutfattade meningar hindrade

Över 100 år tog det alltså innan flaggorna hissades. Men Lars-Olof Tingman säger att det också går att vända på det, och konstaterar att Nyhemsveckan nog aldrig har frågat tidigare.

– Det hänger på oss också. Många gånger har vi kristna nog förutfattade meningar om hur vi ska bli bemötta, och är inte tillräckligt frimodiga. Vi borde fråga lite oftare, säger han.

Fler artiklar för dig