Nyheter

2 500 ungdomar samlade till bön och lovsång på Nyhems inledning

Bönenatt för unga på området – och lovsång i Nyhemshallen i konferensens start

Att kompisar ska upptäcka Jesus, fotboll, hunden och lovsång. Det är några saker unga på Nyhemskonferensen brinner för. En bönenatt anordnades i helgen för att fler ska få möta Gud – och 2 500 ungdomar samlades till lovsångskonsert och tillbedjan i Nyhemshallen.

NYHEM. Temat för pingströrelsens sommarkonferens utanför Jönköping är i år ”Brinnande hjärtan”. Under helgen samlades tusentals husvagnsboende tonåringar och unga vuxna bland tallarna på området.

2024.

– Det är viktigt att inte tappa tron, utan att fortsätta att tro, säger Alma Gransö, 15 år, från Mjölby om varför det är viktigt med ett brinnande hjärta, när Dagen möter henne utanför Nyhemshallen.

Ingen prestation

Ludvig Hellström, 22, från Tenhult, säger så här:

– Det är Gud som ger oss brinnande hjärtan. Vi kan inte prestera fram det, men vi kan ge våra liv till honom, säger han.

2024.

Men vad brinner unga kristna för i dag? Alma Gransö förklarar att hon brinner för fotboll och vill visa kärlek genom sin kristna tro där. Kompisen Ebba Ekstedt, 15, från Linköping, berättar att hennes hund, som gjort henne mycket gladare, är något hon brinner för.

– Mitt hjärta brinner för dem som inte tror, säger Ludvig Hellström. Ungdomar som går till kyrkan men inte har bestämt sig än. Att människor ska få lära känna Jesus.

2024.

Brinner för lovsång

Nelly Wågenberg, 17, från Varberg säger att det är viktigt med bön och lovsång för att hålla sitt hjärta varmt:

– Jag gillar musik och sjunger i ett lovsångsteam. Det brinner jag för, det är kul, säger hon.

2024.

En bönenatt i lite mindre format anordnades från kl 15 till 03 på natten under övergången mellan söndag och måndag. När Dagen kikar in i Stråkenhallen finns ett 70-tal unga vuxna där och ropar till Gud om att en ung generation ska förvandlas och om att fler ska få möta Jesus.

2024.

Tillbedjan i Nyhemshallen

Senare på kvällen anordnas en stor lovsångskonsert och rejält med utrymme för bön och förbön inne i Nyhemshallen. Flera hundra samlas framför scenen för tillbedjan, på ett område där stolarna har renats undan.

2024.
2024.

21-årige Tiktok-evangelisten Elijah Lamb från USA utmanade under ungdomshelgen sina närmast jämnåriga i Nyhem till en radikal tro. Han argumenterade bland annat med ”dekonstruktionister” som han möter i sociala medier.

Elijah Lamb tryckte inte minst på vikten av att vara med i en församling och leva nära Jesus för den som vill ha en tro som håller.

2024
2024.


Fler artiklar för dig