Nyheter

Real Madrid inledde segerfirandet i kyrkan

Stor glädje i Madrid när man firade segern i den prestigefyllda forbollsturneringen

Klubben firade segern i Champions League med alla fotbollsfans i Madrid, men allt började i stadens stora katedral där man tillägnade segern stadens skyddshelgon.

Storlaget Real Madrid klev in som storfavoriter när fotbollsturneringen Champions League skulle avgöras i helgen. Men de stötte på oväntat hårt motstånd mot det tyska laget Dortmund, som dock inte kom närmare än ett stolpskott. Matchen slutade till slut 2-0 till det spanska laget som därmed tog hem sin 14:e seger i denna prestigefulla turnering.

Segern firades stort i Madrid, då folk strömmade ut på gator och torg för att fira sina fotbollshjältar.

Men festligheterna började faktiskt i kyrkan, då fotbollsstjärnorna vandrade in i Almudena-katedralen i Madrid för att bära fram sin trofé inför stadens skyddshelgon, jungfrun av Almudena, vilket är en staty föreställande jungfru Maria. Det var med högtidlig psalmsång och allvarliga blickar som spelarna, med lagkapten Nacho Fernandez i spetsen, tog med sig den silverglänsande bucklan som de lyfte upp framför Mariastatyn.

Lovord från ärkebiskop

På plats i katedralen fanns också flera av kyrkans präster, bland annat Madrids katolske ärkebiskop Carlos Osoro.

- Det är så fantastiskt att få dela sin resa med andra, att stödja varandra i jakten på framgångar, sa han till fotbollsspelarna.

Ärkebiskopen lovprisade sedan den gemenskap och solidaritet som en fotbollsklubb kan skapa. Mötet inne i kyrkan avslutades sedan med en gruppbild, där såväl trofé, präster och spelare fick vara med. Efteråt gick färden vidare ut på stan och ett vilt firande tillsammans med alla fotbollsfans.

---

Fakta: Champions League

  • Champions League är en fotbollsturnering för de absolut bästa klubblagen i Europa.
  • Turneringen anses vara en av mest prestigefyllda inom fotbollen.

---

Fler artiklar för dig