Nyheter

Tjuvar stal dyrbara blommor på kyrkogård

”Hur är man funtad om man kan gå in på en kyrkogård och ta en annans blommor”

Ovanlig stöld på kyrkogård, då någon grävt upp och tagit blommor som planterats dit dagen innan. Kyrkan ber nu om hjälp.

Det är i By kyrkogård utanför Säffle som man drabbats av såväl stölder som vandalisering den senaste tiden. Bland annat ska någon ha grävt upp nysådda blommor och tagit med sig dem därifrån.

– Hur kan man gå och stjäla på en kyrkogård, undrar platschefen Annica Elvström när hon intervjuas av P4 Dalarna.

Stöld av perenner

Hon berättar att när hon kom en morgon så var ett 30-tal perenner som hon planterat dagen innan försvunna och det beskrivs som dyrbara blommor. Kvar efteråt fanns endast gropar i jorden och det var uppenbart att något varit där och saboterat.

– Vi vet att det var tjuvar, säger Annica Elvström.

Händelsen är polisanmäld och nya blommor har beställts.

Vill ha hjälp

Svenska kyrkan i Säffle har på sociala medier gått ut och berättat att de fått stora problem med såväl stölder som skadegörelse den senaste tiden. ”Blommor, gravdekorationer och krukor förstörs och försvinner”, skriver de på Facebook.

Nu uppmanar de alla besökare att vara extra uppmärksamma och att man kontaktar polisen om man ser något misstänkt. Flera som kommenterat kyrkans inlägg berättar också om hur blommor försvunnit på gravar som tillhör nära och kära.

”Hur är man funtad om man kan gå in på en kyrkogård och ta en annans blommor”, skriver en person som berättar att blommorna var borta vid dotterns grav.

Tyvärr har vi fått stora problem med stölder/skadegörelse på By kyrkogård. Blommor, gravdekorationer och krukor förstörs...

Publicerat av Svenska kyrkan i Säffle / Säffle pastorat Tisdag 28 maj 2024
Fler artiklar för dig