Nyheter

Präst bet kvinna under nattvarden

Ovanlig situation i katolsk kyrka där en präst i Florida, USA, anklagas för att ha bitit en kvinna då han delade ut nattvard

En präst i Florida visste till slut inte hur han skulle göra för att förhindra en kvinna att roffa åt sig oblater under pågående nattvard. Så till slut valde han att bita henne i armen.

Det var i en katolsk kyrka i den amerikanska delstaten Florida som prästen Fidel Rodriguez hamnade i en synnerligen svår situation. En kvinna som kommit till kyrkan ville ta emot nattvarden, något han var tveksam till, eftersom han tidigare på dagen hade bett henne att bikta sig innan hon kunde ta emot detta sakrament.

När de senare träffades under gudstjänsten och han frågade hur det hade gått, svarade hon att det inte var något han behövde lägga sig i.

Flera oblater

Sedan gick det hela överstyr. Under själva nattvarden valde kvinnan att, med en oblat i munnen, försöka roffa åt sig flera. Det var då prästen reagerade, till en början genom att försöka plocka ur oblaten ur kvinnans mun, men också att försöka få henne att släppa den näve med oblater som hon hade i handen.

Med bara en hand fri var det inte helt lätt att agera, så till slut valde han att bita kvinnan i armen, rapporterar CNN.

Bokstavligen Jesus kropp

Kvinnan vände sig efteråt till polisen, och i de påföljande polisförhören fick prästen förklara hur man inom den Katolska kyrkan ser på nattvarden, att brödet och vinet bokstavligen är Jesus Kristus kropp och blod, något som därför måste hanteras med respekt.

Eftersom kvinnan agerade på det här sättet såg han ingen annan utväg än att stoppa henne på detta sätt.

Fler artiklar för dig