Nyheter

Pelle Hörnmark gäst på Pingst 24: Märks att människor bär på en längtan

Söndagens gudstjänst på den allkristna pingstkonferensen fullsatt trots högsommarvärme

Under pingsthelgen samlades kristna från hela landet till en helg i hänryckningens tecken. Trots strålande sol var pingstkyrkan Arken i Värnamo fullsatt vid söndagens gudstjänst. “Jag bär med mig engagemanget, och en tacksamhet för det jag ser – att Gud möter människor”, säger pingstledaren Pelle Hörnmark som var med under söndagen.

Konferensen ”Pingst 24″ hölls för andra året i Missionskyrkan Nässjö och Arken i Värnamo. Under tre dagar samlades kristna från flera olika kyrkor och samfund för att samtala och fira gudstjänster tillsammans.

– Det var mycket igenkänning från förra året, säger pingstpastorn Pelle Hörnmark till Dagen. Från en bil på väg mot ett annat möte i Göteborg berättar han att han deltog även vid förra årets pingstkonferens. Han säger att han är tacksam över det arbete som initiativtagarna till konferensen lagt ned, och deras vision med konferensdagarna.

“Hjärta för Andens verk”

– Jag är glad över deras engagemang och det hjärta de har för Andens verk.

Under de tre dagarna har deltagarna bland annat lyssnat på föredrag om möten med den helige Ande, seminarium om ”Bönetjänsten och det profetiska livet i Anden”, panelsamtal och föreläsning om språkmirakler. Det har också firats gudstjänster och hållits kvällsmöten.

På söndagen hölls en gudstjänst på förmiddagen i pingstkyrkan Arken i Värnamo.

– Det var fullsatt, trots att det var 25 grader varmt ute. Pingstkyrkan är en mindre lokal än den vi var i förra året – Nyhemshallen – men det blev närmare och på ett sätt varmare, tyckte Pelle Hörnmark.

30-tal församlingar bakom

Gäster förra året förutom Pelle Hörnmark var bland annat Rickard Lundgren, Equmeniakyrkan, lovsångsledarna Cornelia Forsberg och Sanna Välipakka från Hope for this Nation. Några av de nya namnen från i år på gästlistan var Ewa-Marie Kihlagård, Frälsningsarmén, Martin Alexandersson, EFS, och Johan Einarsson, Equmeniakyrkan. Förra året stod ett 30-tal församlingar bakom konferensen, och i år var det ungefär lika många.

---

Fakta: Konferens i tre dagar

  • Pingst 24 är en konferens som vill ”ge utrymme till ett andligt genombrott”. Den hölls mellan 17 och 19 maj, under de två första dagarna i Nässjö missionskyrka och sista dagen i pingstkyrkan Värnamo.
  • Söndag kväll avslutas konferensen med kvällsmöte. Där deltar Jonas Andersson från Gå ut mission och Albin Karlsson, föreståndare i Värnamo Pingst.

---

Fler artiklar för dig