Nyheter

Tiktok-evangelistens bil vandaliserad: Trakasserierna fortsätter

Christer Åberg har hittat kulhål efter att hans fönster krossats i lägenheten. ”Det har eskalerat, och det råder ingen tvekan om att det är för att jag blivit känd för att prata om Jesus.”

Trakasserierna mot den profilerade Tiktok-evangelisten Christer Åberg i Småland fortsätter. Natten till onsdagen spejades hans bil ned med blå färg, med orden ”Jesus bög”. Nu har han dessutom funnit förklaringen bakom sina krossade fönster: kulhål.

Det är på Facebook som Christer Åberg lagt ut bilder på sin vita bil. ”Jesus bög” står det med stora blå bokstäver runt om på fordonet.

– Ja. Så här ser min bil ut i dag. Någon har skrivit ”Jesus bög” på den här i natt. Sprejat med sprej som inte går att ta bort, säger Christer Åberg i ett inlägg där han filmar sin bil från alla sidor.

– Det är polisanmält och polisen vill ha namn på förövarna.

Fönster krossades

Dagen berättade för några veckor sedan om hur Christer Åberg fått fönsterrutor i sitt hem krossade tidigt på morgonen den 27 april. ”För ett tag sedan vaknade jag över att mina fönster krossades. Jag trodde att det var av sten, men ena fönstret är förmodligen orsakat av ett KULHÅL!” skriver han på Facebook.

Och nu har polisen utrett vad som hänt.

– Polisen har varit här, fotograferade bilen och fönstren. Det var faktiskt luftvapen. Jag hade ju sagt att det var stenar, men de kunde bekräfta att det var kulor från någon form av luftvapen, säger Christer Åberg till Dagen.

I ett filmklipp visar han några små, runda, platta föremål som ligger mellan ytter- och innerrutorna, och filmar även ett runt hål i den ruta som inte krossats helt.

– Det har eskalerat, och det råder ingen tvekan om att det är för att jag blivit känd för att prata om Jesus. Jag trodde det skulle lägga sig efter det jag trodde var stenkastning, men det gjorde det alltså inte. Nu har det gett sig på bilen och förstört den, och jag som skulle på begravning på fredag.

Jag tänkte att “i natt kommer det nog ingen.” Men det var just vad de gjorde.

—  Christer Åberg
Christer Åberg, bloggevangelist och författare.

Var inte beredd

Christer Åberg mår väldigt dåligt, berättar han och är spänd hela tiden på att han ska attackeras på nytt. Han misstänker omgivningen och beskriver att han blivit ”paranoid”.

– Jag var inte beredd på att det skulle få den här effekten. Jag har ju gjort det här enbart för att prata om Jesus, jag talar inte om andra saker. Men folk vill hitta fel, de vill hitta något att anklaga mig för.

– Grannarna blir upprörda också. Men det är inte jag som skjuter eller gör hitlerhälsning, som någon gjorde mot mig en gång, eller sprejar sönder bilar. Jag är oskyldig och det vet folk.

Tänker du på att ha någon form av larm eller kameraövervakning?

– Jag tänkte faktiskt på det i går, men så tänkte jag att i natt kommer det nog ingen. Men det var just vad de gjorde.

Christer Åberg är medlem i pingstkyrkan i Nässjö och bedriver sin evangelisation mycket genom sociala medier.

– Jag gör detta enbart för att på ett enkelt sätt berätta om Jesus och hur man blir frälst. Jag tänker fortsätta så länge jag kan och kommer inte att sluta med det.

---

Fakta: Christer Åberg

  • Evangelist som medverkar i kristna tv-kanaler men även sjunger och vittnar om Jesus i sociala medier, framför allt Tiktok och Facebook.
  • Född 1964 och startade 2001 sin bloggsajt apg29.nu
  • Har skrivit två självbiografiska böcker. ”Den längsta natten” (Semnos förlag) handlar om hur hans höggravida fru och nyfödde son dog i fostervattenembolism 2008. ”Den oönskade”, som kom 2020, handlar om hans uppväxt.

---

Fler artiklar för dig