Nyheter

Föräldrar räddade kyrkans krisande förskola

När Svenska kyrkans förskola i Danderyds kommun var på väg att läggas ned grep föräldrarna själva in

Tack vare en föräldrakampanj slipper Enens förskola nu nedläggning, rapporterar tidningen Mitt i.

För att Enens förskola ska hålla sig till skolplanen krävs att var och en av förskolans tre avdelningar har minst tio barn. Men med endast fyra barn inskrivna till hösten kunde ingen av avdelningarna leva upp till det kravet. Tidigare i vår fick barnens föräldrar därför beskedet att Enens förskola kommer att läggas ned. Det skriver Mitt i.

Men föräldrarna vägrade stillatigande se på när förskolan, som drivs av Danderyds församling, höll på att gå i graven. I stället satte de i gång en kampanj för att locka andra föräldrar att skriva in sina barn på förskolan till hösten.

Kampanjen har bedrivits bland annat genom plakat och inlägg i sociala medier, rapporterar Mitt i.

Resultatet: 22 inskrivna barn till hösten – det vill säga 18 fler än före föräldrakampanjen. Enens förskola kan fortsätta att drivas, åtminstone i en av de tre avdelningarna.

Mamman Malin Hubertsson berättar för Mitt i att hennes familj uppskattar värderingarna på Enens förskola – och att barnen får gå på gudstjänster:

– Det är så fint när min dotter kommer hem och sjunger sånger som de har haft. Det vore tråkigt om det gick förlorat, säger hon.

Fler artiklar för dig