Nyheter

”Det finns en väldig hunger efter livet med stort L”

Jonas Andersson från Gå ut mission är en av initiativtagarna till allkristna konferensen Pingst24

Förra året arrangerades för första gången den allkristna konferensen Pingst23. I år är den tillbaka.
– Jag hoppas att alla som kommer ska få ett eget fördjupat möte med helige Ande, säger Jonas Andersson från Gå ut mission, som är en av initiativtagarna.

Förra året stod ett 30-tal församlingar bakom konferensen som gick av stapeln i Nässjö missionskyrka och avslutades i Nyhemshallen. Även i år är uppslutningen stor och upplägget är liknande.

– Grundläggande är det samma anslag, vi längtar efter att ge utrymme för Anden att verka. Det kommer att erbjudas personlig förbön i alla samlingar, vare sig det är föreläsningar, panelsamtal eller gudstjänster, berättar Jonas Andersson.

Flera medverkande återkommer

Flera av årets medverkande deltog även i fjol, bland annat Pelle Hörnmark, Pingst, Rickard Lundgren, Equmeniakyrkan, och lovsångsledarna Cornelia Forsberg och Sanna Välipakka från Hope for this Nation. Några av de nya namnen i år är Ewa-Marie Kihlagård, Frälsningsarmén, Martin Alexandersson, EFS, och Johan Einarsson, Equmeniakyrkan.

När Jonas Andersson tänker tillbaka på förra årets konferens gör han det med tacksamhet.

– Vi var drabbade av Guds närvaro i samtliga samlingar. Jag tror att det finns ett undertryck som jag kan ana på många håll i landet. Jag tror att konferensen är en pusselbit i vad Herren gör i svensk kristenhet.

Vad menar du med att det finns ett undertryck?

– Jag upplever att det finns en väldig hunger och längtan efter livet med stort L, att komma tillbaka till källorna och dricka sig otörstig. Det sker i alla möjliga sammanhang.

I stället för Nyhemshallen kommer avslutningsdagen i år vara i pingstkyrkan Arken i Värnamo. Jonas Anderssons förväntningar på konferensen är höga.

– På plats hoppas jag att alla som kommer ska få ett eget fördjupat möte med den helige Ande. Som ringverkningar, ber och hoppas jag att det kan vara startskottet för många liknande initiativ över landet.

Han har svårt att välja ut något särskilt i programmet som han ser fram emot.

– Nej, jag kan inte välja. Kom på alla samlingar på Pingst24. Det som var så vackert förra året var just att vi hade en förtätad närvaro från första till sista samling. Människor kom in i lokalen och blev gripna av Gud.

---

Fakta: Konferensen Pingst24

  • En allkristen konferens som pågår 17–19 maj, de första två dagarna i Nässjö missionskyrka och sista dagen i pingstkyrkan i Värnamo.
  • Skriver i visionen att ”de vill ge utrymme till ett andligt genombrott”.
  • Ett 30-tal församlingar står bakom arrangemanget.

---

Fler artiklar för dig