Nyheter

Samfund skickar ut konferensdeltagare att evangelisera i Båstad

Under samfundets årskonferens i Kristi himmelsfärdshelgen ska det delas ut bullar på gator och torg • Esgil Rommel: Jag vill betona att jag själv inte använder ordet evangelisation över huvud taget.

När Svenska alliansmissionen samlas till årskonferens på Gullbrannagården i helgen åker en del därifrån – för att dela ut bullar i Båstad. Evangelisationssatsningen är en av nyheterna när samfundet traditionsenligt kommer samman under Kristi himmelsfärdshelgen.

Fredagens evangelisationssatsning inleds redan på torsdagseftermiddagen med bullbak. Esgrim Rommel, som leder initiativet, ser bakandet som en lika viktig del av satsningen som själva utdelandet.

– Det är en ”trilogi” som heter ”Bärare av goda nyheter” och de tre delarna ingår i en och samma helhet.

Den tredje delen är ett seminarium som handlar om hur mötet med Jesu kärlek skapar tacksamhet till Gud och till världen som Gud älskar. Esgrim kommer också ta upp de negativa erfarenheter som människor kan ha med sig av evangelisation.

– Jag vill inspirera till att på ett tryggt och glädjerikt sätt kunna finnas synlig på gator och torg. Dåliga erfarenheter beror ofta på att man inte varit trygg med sättet det skett på.

Parallellt med Svenska alliansmissionens årskonferens pågår ungdomsorganisationen SAU:s motsvarighet. Årets tema är ”I rörelse” och inför konferensen skriver Ulf Häggqvist, missionsledare SAM och Jakob Winberg, generalsekreterare SAU, om temat. Bland annat att de tror att ”vi som individer och som församlingar behöver komma alltmer i rörelse, en rörelse som bär budskapet om frälsning till människor utanför våra sammanhang”.

Evangeliska frikyrkan 2023.

Behöver vi evangelisera mera?

– Jag vill betona att jag själv inte använder ordet evangelisation över huvud taget. Hela min trilogi på årskonferensen heter ”bärare av goda nyheter” och utgår från en helhetssyn på Jesu livsverksamhet som bestod av både ord och handling, säger Esgrim.

Utöver evangelisationssatsningen pågår i vanlig ordning en rad olika aktiviteter och samlingar för alla åldrar under helgen. Bland annat ska resultatet från en större församlingsenkät diskuteras – en enkät som genomförts i 40 SAM-församlingar på temat ”Fäste för en tro på glid”. På söndagen hålls högtidsgudstjänst med pastorsordination och avskiljning av inter­nationella medarbetare.

---

Fakta: Svenska alliansmissionens årskonferens

  • Pågår 9–12 maj på Gullbrannagården utanför Halmstad.
  • Temat är ”I rörelse” och årets huvudtalare är Fredrik Lignell.

---

Fler artiklar för dig