Nyheter

Han blir ny föreståndare i Citykyrkan i Stockholm

”Ser fram emot att få lära mig hantverket att vara föreståndare”, säger han till Dagen

Citykyrkan i Stockholm har utsett pastorn Alfred Nygren, 39, hittills en av två tillförordnade föreståndare, till församlingens ordinarie föreståndare.

– Jättehedrande!

Det säger Alfred Nygren efter att Citykyrkans administrativa årsmöte i söndags valde honom till ordinarie föreståndare. Särskilt glad är han över att han har valts av en församling som han hunnit vara verksam i under många år.

– Det vanliga är att man kallas som föreståndare till en församling som man kanske har besökt och predikat hos någon gång. Men de här människorna har ju mött mig i nio år och vet vem jag är, så det känns väldigt fint att få det här förtroendet från en församling som känner mig.

Alfred Nygren klev, tillsammans med pastorskollegan Jorge Moreno, in i ett tillförordnat föreståndarskap i början av 2023, när den tidigare föreståndaren Paul Orlenius lämnade sin uppgift efter en tids dialog med församlingsledningen.

– I praktiken är det inget som är annorlunda när jag kommer till kontoret nu. Och samtidigt är det jättestort att nu vara ordinarie föreståndare. Jag ser fram emot att få lära mig hantverket att vara föreståndare, säger Alfred Nygren.

Vill fortsätta i samma riktning

Alfred Nygren växte upp i Salemkyrkan i västgötska Vargön, en församling som under 1990-talet präglades av karismatisk förnyelse, inspirerad av Torontovälsignelsen – det väckelseskeende som vid den tiden spreds från Kanada till olika delar av världen.

Under många år, fram till i somras, var han lovsångsansvarig i New Wine-rörelsen i Sverige, där han inte längre har några åtaganden.

– Men New Wine är fortfarande en stor del av mitt liv och det sammanhanget är som familj för mig.

Hur vill du beskriva din vision för Citykyrkan?

– Det är en fantastisk församling som samlar människor i alla åldrar och från en massa nationaliteter. Församlingen är väldigt präglad av ett rikt böneliv, och en betoning på tillbedjan, Guds närvaro och mötet med Jesus. Vi har också ett missionsarbete, ett diakonalt arbete och en bibelskola som är en stor del av församlingen. Jag vill fortsätta i samma riktning, med den styrfart som vi har.

Fler artiklar för dig