Nyheter

Brand i pingstkyrkans second handbutik: Förlorade hela lagret

Förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse pågår mot pingstkyrkans butik i Katrineholm • Vädjade till ortsborna om hjälp: Nu strömmar nya gåvor in.

Pingstkyrkans second hand-butik miste hela sitt lager i en brand i Katrineholm förra veckan. Bland annat förstördes butikens sommarutbud och en del butiksinredning. Sedan dess strömmar nya gåvor in, säger föreståndare Katarina Thuresson, som nu söker efter ett nytt lager.
– Jag känner en stor frid inför att Gud kommer att öppna nya dörrar.

Det var måndag kväll den 8 april som en kraftig brand bröt ut i en industrilokal i Värmbol utanför Katrineholm. Ingen skadades. Men jourhavande förundersökningsledare öppnade en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse, uppgav SVT Nyheter Sörmland.

Enligt räddningstjänsten fanns det batterier och elektronik i fastigheten, och en lokal intill tömdes på fordon som lastbilar och husbilar.

Här hade även Pingstkyrkans second hand-butik sitt lager, drygt två kilometer från butiken i Katrineholm.

– Vi disponerade mellan 200 och 300 kvadratmeter för vårt lager i en större byggnad. Nu brann hela vårt lager upp, med säsongsvaror och butiksinredning, säger Katarina Thuresson till Dagen.

– Det här var ju gåvor som människor hade skänkt till oss för att de skulle kunna göra skillnad genom PMU:s arbete. Så nu står vi utan lager och utan säsongsvaror, som trädgårdsmöbler och sommarleksaker: badringar, bollar, kubbspel, skateboards och så vidare.

Vädjade till katrineholmarna

När lokaltidningen besökte butiken för att berätta om händelsen passade Katarina Thuresson på att vädja till katrineholmarna att skänka saker.

– Det har verkligen hörsammats. Vi märker på gåvomottagningen att det blivit en rejäl uppgång.

En av Katarina Thuressons uppgifter just nu är att försöka hitta en ny lagerlokal, och att fylla på den.

– Vi är flera som behöver nya lokaler efter branden, och många människor som är drabbade. Det är bara att ringa och be, ringa och be.

Samtidigt beskriver hon hur en stark tillförsikt över att de problem som uppstått kommer att lösa sig.

– Det är en stor sorg att så mycket som skänkts oss gått förlorat nu. Men jag har ändå ett lugn och en tro på att Gud kan göra nytt.

Pingstförsamlingens second hand-butik i Katrineholm öppnade på Storgatan 1996 och flyttade till nuvarande lokaler på Vingåkersvägen 10 år 2007.


Fler artiklar för dig