Nyheter

Hela KD-gruppen i Åtvidaberg går över till Skyttedals nya parti

”Jättekul för oss att ta över en hel partigrupp”, säger partiets frontfigur Sara Skyttedal

Tidigare KD-toppen Sara Skyttedals nya parti Folklistan lockar över hela KD-gruppen i Åtvidabergs kommun, rapporterar Corren.
– Det är jättekul för oss att ta över en hel partigrupp och att komma in en kommun, säger den politiska vilden i Europaparlamentet Sara Skyttedal till tidningen.

Kristdemokraterna har två mandat i Åtvidabergs kommunfullmäktige. KD-gruppen består av två ordinarie ledamöter och två ersättare, varav alla nu alltså går över till Folklistan – det parti som tidigare KD-politikern och nuvarande politiska vilden i Europaparlamentet Sara Skyttedal har startat tillsammans med entreprenören och tidigare S-politikern Jan Emanuel.

– Formellt sett blir vi politiska vildar i fullmäktige, säger Joel Edoff, Kristdemokraternas gruppledare i kommunfullmäktige, till Corren.

De fyra KD-politikerna ska också behålla sina uppdrag i kommunstyrelsen, nämnder och utskott, uppger Joel Edoff för tidningen.

”Vi har haft partipiska”

Joel Edoff säger till Corren att att han tackat nej till att kandidera för Folklistan i EU-valet. Till Corren säger han att det är ”den interna kulturen inom KD” som fått partigruppen att hoppa över till Folklistan.

– Vi har haft en partipiska. Nu kan vi diskutera friare, nå bredare överenskommelser än tidigare.

Sara Skyttedal säger till Corren att diskussioner nu pågår för att få in Folklistan i kommunpolitiken på fler platser.

– Det är jättekul för oss att ta över en hel partigrupp och att komma in en kommun, säger hon.

Fler artiklar för dig