Nyheter

Galakväll med kors-tårta lockade många

Equmeniakyrkan i Motala lockade till gemenskap och givande vid en galakväll. Jättetårtan i form av samfundets logga var populär

Godis, frukt och violer. Det var några av beståndsdelarna i den tårta i form av Equmeniakyrkans logga som besökarna bjuds på vid en galakväll nyligen. Mackor och underhållning blev det också när Furulid Equmeniakyrkan Motala samlade in medel till bland annat sin satsning på barn, unga och familjer.

Tårtan, som uppmärksammades av Equmeniakyrkan nationellt på Facebook, gladde inte bara besökarna under galakvällen, lördag 13 april.

– Den var riktigt stor och räckte både till söndagens kyrkkaffe och efteråt, säger pastor och föreståndare Lasse Andersson till Dagen.

Equmeniakyrkans logga bakades som tårta till pingstkyrkans galakväll i Motala.

En tanke med galan var att få in medel bland annat till församlingens satsning på barnfamiljer och ungdomar, vilket har fått en skjuts tack vare en halvtidsanställd pastor.

– Till sommaren är vi dessutom med om att anordna en veckas dagkollo tillsammans med Erikshjälpens Framtidsverkstad. Det riktar sig till barn i familjer som kanske inte har samma förutsättningar som andra, säger Lasse Andersson.

Galakvällen bjöd på underhållning från olika grupper i församlingen och dess besökare, och deltagarna kunde swisha en summa för att ”rösta” på det inslag som man uppskattade mest.

– Vi var nöjda med det vi fick in, säger Kicka Felixon, som sitter med i församlingsstyrelsen och var med om att skapa den uppskattade tårtan.

Kicka Felixon i Equmeniakyrkan Motala.

Hur gjordes tårtan?

– De som ville vara med fick i uppgift att göra tårtbitar som var 15 x 15 centimeter stora och sju centimeter höga, och att dekorera med angivna färger, berättar Kicka Felixon.

– Det var totalt 20 bitar och de flesta gjorde en eller två, så det blev ett tiotal tårtbagare.

Hur fick ni till färgerna?

– De som hade orangea bitar använde till exempel mango eller godisbitar. De som hade lila använde allt från plommon till blommor av viol. Sedan var det valfri fyllning. Bitarna blev lite olika höga. Men eftersom församlingen symboliserar väldigt många olika människor så gjorde det inget att det blev olika.

Det är inte första gången församlingen gestaltar Equmeniakyrkans kors på ett kreativt sätt. Sedan i höstas pryds trappen upp till kyrkan av en upplyst glasskulptur i form av det flerfärgade korset.

– Vi har gjort korset tillsammans men fick hjälp med att få till en stabil konstruktion och belysning, säger Kicka Felixon, som var med om att kläcka idén.

Glaskorset utanför Equmeniakyrkan i Motala.
Fler artiklar för dig