Nyheter

Pastor blir Liberalernas nya partisekreterare

Partiledaren Johan Pehrson lyfte fram erfarenheten från Jakob Olofsgårds pastorsroll som betydelsefull

Han är riksdagens enda pastor, och nu kan Jakob Olofsgård (L) även titulera sig för partisekreterare. Partiledare Johan Pehrson lyfte fram hans bakgrund inom Equmeniakyrkan som en styrka.

Nyligen kom beskedet att Gulan Avci slutar i rollen som partisekreterare för Liberalerna för att i stället arbeta som nationell samordnare mot utanförskap.

I hennes ställe kliver i stället riksdagsledamoten Jakob Olofsgård in, vilket presenterades på en pressträff under fredagen. När partiledare Johan Pehrson presenterade honom i denna roll lyfte han bland annat upp att Jakob Olofsgård är pastor i Equmeniakyrkan.

Andra dimensioner

– Din bakgrund, att ha jobbat i en medlemsorganisation med ett annat högre syfte, är väldigt värdefullt. Vi vet att politik inte är det enda som är viktigt för människor i Sverige, det finns även andra dimensioner, sa Johan Pehrson då han introducerade sin nya partisekreterare.

På pressträffen lyfte han specifikt fram Jakob Olofsgårds bakgrund som pastor och företagare, vilket han menar kommer att vara en tillgång för Liberalerna.

Vill göra skillnad

Jakob Olofsgård, som bar radbandet frälsarkransen runt höger handled, fick sedan själv komma till tals på pressträffen och berättade att det här var något av det mest meningsfulla han kunde tänka sig.

– Min allra högsta längtan har varit att få göra skillnad som människa, att lilla jag ska få vara med och påverka. Speciellt för de allra minsta, för det utsatta i vårt samhälle, sa han.

– Därför var det inte ett svårt beslut att tacka ja.

---

Fakta: Liberalerna

  • Liberalerna är ett parti som grundades år 1934 och har ett historiskt viktigt arv i svensk inrikespolitik.
  • Partiet sitter numera i regeringen tillsammans med M och KD, men har det knackigt i opinionen där de ofta landar under fyraprocentsspärren.
  • Liberalerna har tidigare varit ett viktigt parti för frikyrkliga, där man samlat de frisinnade, även om den rollen inte alls är lika viktig längre.

---

Fler artiklar för dig