Nyheter

Hillsong inviger nya lokaler i Örebro

Eric Liljero: ”Vi har arbetat in på småtimmarna med att iordningställa”.

Med sång och musik, gudstjänst och barnaktiviteter invigdes på söndagen Hillsongs nya lokaler.
– Folk är väldigt förväntansfulla, vi har arbetat in på småtimmarna med att iordningställa, säger pressansvarige Eric Liljero om invigningen av ny lokal i Örebro.

Hillsong har funnits i Örebro sedan 2017. Då gick Campuset från att heta Connect Church till att bli Hillsong Campus. Den nya lokalen som man fixat och renoverat den senaste tiden ligger på Nikolaigatan, ”med utsikt över Nikolaikyrkan”, berättar Eric Liljero för Dagen.

– Här kommer Hillsong nu att bo mitt i centrum, och hoppas göra skillnad för staden “i praktisk handling”.

”Känns väldigt bra”

Runt ett hundratal personer firade på söndagseftermiddagen invigningen.

– Det känns väldigt bra! Vi är ju ganska vana vid att byta lokaler, i Örebro men också på andra ställen i Sverige där vi hyr och inte äger lokaler. Men det är alltid något speciellt med att lyfta upp namnet Jesus för första gången i en ny lokal, säger Eric Liljero.

Finns det några särskilda behov eller utmaningar för Hillsong just i Örebro?

– Vi har ett socialt arbete som växer, inte minst under större helger som påsk och jul märks detta extra mycket. Vi längtar efter att kunna göra mer skillnad för vår stad i praktisk handling.

”Som en stad på ett berg”

I Örebro och på andra platser vill Hillsong fortsätta ”bygga en kyrka som på sikt ska vara som en stad på ett berg”, säger Eric Liljero.

Förväntan var stor bland deltagarna inför invigningen av Hillsongs nya lokal i Örebro.

– Där ensamma kan hitta hem, där trasiga familjer får en chans att bli hela, där barn får växa upp och bli starka i sin tro, och vara en plats dit man kan bjuda med sina vänner som fortfarande inte känner Jesus.

Hillsong finns i dag på en rad platser i Sverige, bland annat Örebro, Stockholm och Göteborg.

Planerar ni att öppna verksamheter på fler platser framöver?

– Vi har inga direkta planer på nya städer just nu, men Gud är tydlig i sin uppmaning till oss att vinna människor, föröka oss, göra lärjungar och växa. Men vi gör det när vi känner vi kan göra det utifrån styrka, när det är rätt utmaning och vi känner en maning från Gud.

Lovsångspastor

---

Fakta: Hillsong i Sverige

  • Hillsong Church Sweden finns i Stockholm, Göteborg, Jönköping, Örebro och Malmö. Sedan 2020 finns även ett ”Online Campus” på nätet.
  • Man sänder gudstjänster varje söndag på alla campus och även direktsända gudstjänster på nätet.

---

Fler artiklar för dig