Nyheter

Jesus Revolution finns nu på stor streamingtjänst

Filmen om hur Jesusrörelsen tog sin början kan från påskaftonen streamas på Viaplay

Den som missade att se ”Jesus Revolution” när den gick på svenska biografer i höstas får nu en ny chans. Från och med i lördags, påskafton, går det att streama den kristna succéfilmen på Viaplay.

Jesus Revolution är en två timmar lång amerikansk spelfilm och beskriver hur Jesusrörelsen tog sin början bland hippies i södra Kalifornien på 1970-talet.

Filmen släpptes 2023 och blev snabbt en stor bioframgång i USA. Genom Barfota Productions visades den på svenska biografer i höstas, och den 30 mars släpptes den på streamingtjänsten Viaplay.

”Den här typen av film hittar sällan till Sverige i någon officiell kapacitet och går i stort sett aldrig upp på biograferna, men ingen regel utan undantag,” kommenterar Moviezine.

Jesus Revolution gjorde nämligen just det och gjorde det bra – åkte till och med upp på biotoppens förstaplats.”

Gruppbild plus affisch för filmen.

“Återuppstår på Viaplay”

I artikeln, med den fyndiga rubriken ”Jesus-drama blev en oväntad biosuccé – återuppstår nu på Viaplay” konstaterar Moviezine att det alltså kan finnas en publik för kristna trosbaserade filmer även i Sverige.

I mars började Viaplay streama även två andra dramer med en koppling till kristen tro.

Det handlar dels om Harold Frys oväntade vandring, vars engelska titel bättre fångar den både bokstavliga och andliga vandring som huvudpersonen ger sig ut på, The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry. Och dels om Are You There, God? It’s Me, Margaret, som skildrar hur en ung flicka kommer in i puberteten, och hennes funderingar på Gud.


Fler artiklar för dig