Nyheter

Sandra Crouch har gått ur tiden

Skrev klassikern Jesus Is the Answer med tvillingbrodern Andraé Crouch

Den amerikanska musikern och pastorn Sandra Crouch har avlidit. Tillsammans med tvillingbrodern Andraé Crouch skrev hon gospelklassikern Jesus Is the Answer.

Brodern var förvisso mer känd, men det var tillsammans som tvillingarna Sandra och Andraé Crouch musicerade och tjänade som pastorer i New Christ Memorial Church i Kalifornien, en församling som deras föräldrar hade grundat.

Tillsammans skrev de under 1970-talet bland annat den klassiska gospellåten Jesus Is the Answer, som i Anders Erikssons svenska översättning fått titeln Jesus han är svaret.

Tvillingarna Andraé och Sandra Crouch på var sin sida om evangelisten Billy Graham, i juli 2006.

För sitt gospelalbum We Sing Praises belönades Sandra Crouch 1983 med en Grammy – vilket hjälpte skivbolaget Light Records att undgå en hägrande konkurs.

Musikalisk hyllning på begravningen

Sandra Crouch avled den 17 mars på ett sjukhus i Kalifornien till följd av komplikationer efter en behandling av en hjärnskada, rapporterar nyhetsbyrån Religion News Service. Begravningen äger rum i mitten av april i hennes hemförsamling och ska innefatta en musikalisk hyllning till henne.

Sandra Crouch blev 81 år.

Sandra Crouch blev 81 år.

---

Fakta: Sandra Crouch

  • Musiker och pastor. Tvillingsyster till gospelpionjären Andraé Crouch (1942–2015).
  • Vann 1983 en Grammy för albumet We Sing Praises. Nominerades 1985 till en Grammy för albumet Completely Yes. Gav sammanlagt ut fyra album fram till 2008.
  • Avled den 17 mars 2024 i Kalifornien, i en ålder av 81 år.

---

Fler artiklar för dig