Nyheter

Frikyrka i sorg efter Maja, 17, hittats mördad: ”Otroligt sorgligt”

Uppmärksammat mord i Marks kommun • En man anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord • Majas familj tillhörde lokala frikyrkan i Skene.

Maja, 17 år, kom aldrig hem från skolan i torsdags. Några dagar senare hittades hennes döda kropp.
– Otroligt fruktansvärt och sorgligt, säger Anders Lannsjö, pastor i den EFK-församling som familjen tillhör.

Det är med allvar i rösten som Anders Lannsjö berättar om de senaste dagarna. Han är pastor i Elimkyrkan i Skene, den församling som 17-åriga Majas familj tillhör.

Hon försvann under torsdagen, efter skolan, när hon inte dök upp på fritidsverksamheten. Senare på kvällen anmäldes hon som saknad.

– Vi i församlingen fick reda på detta på fredagen och skickade då ut information till våra medlemmar där folk fick vara med och be för Maja och hela situationen.

En ung man anhållen för mordet

Efter försvinnandet påbörjades en sökinsats efter Maja, men hon kunde inte hittas. Elimkyrkan valde att hålla kyrkans lokaler öppna under lördagen samtidigt som sökandet pågick.

– Man kunde komma in under hela dagen, be en bön, tända ett ljus eller bara vara här. För ovissheten, den var väldigt tuff, berättar Anders Lannsjö.

Efter fyra dagars letande, på måndagskvällen, hittades slutligen Majas kropp.

En ung man har nu anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Otroligt fruktansvärt och sorgligt, säger pastorn Anders Lannsjö till Dagen.

Enligt de senaste uppgifterna som återges i Expressen, ska Majas kropp ha hittats vid en järnvägsbro, i grunt vatten precis vid en strandkant. Hon ska då ha haft skador som visar på att hon utsatts för kraftigt våld. Den mordmisstänkte unge mannen har berättat att de lämnade skolans område tillsammans, men nekar till brott.

”Vi är ledsna och förtvivlade”

Söndagens gudstjänst blev speciell med tanke på det som hade hänt. Elimkyrkan, som tillhör Evangeliska frikyrkan, består av 110 medlemmar och familjen var en del av församlingen.

Av respekt för den sörjande familjen är Anders Lannsjö fåordig när det gäller deras situation. Familjen bor på en liten ort i Marks kommun.

Kyrkan fick återigen öppnas upp efter dödsbeskedet, och i tisdags var det flera som kom dit för att tända ljus, samtala och be.

– Mitt i allt detta har det varit viktigt att få samlas och sörja tillsammans.

Anders Lannsjö, pastor i Elimkyrkan i Skene.

Hur påverkas församlingen?

– Vi är ledsna och förtvivlade. Det finns så många frågor i detta och det känns så overkligt. Men framför allt är vi ledsna och sörjer Maja och hela situationen. Vi är ledsna för familjens skull.

Anders Lannsjö berättar att de fortfarande bearbetar det som hänt och försöker finnas där för varandra mitt i sorgen.

---

Fakta: Detta har hänt

  • 17-åriga Maja försvann efter skolan torsdagen den 14 mars.
  • Efter flera dagars sökande hittade hennes kropp, på kvällen måndagen den 18.
  • En misstänkt gärningsman är häktad.
  • Maja var medlem i Elimförsamlingen i Skene, som tillhör Evangeliska frikyrkan.

---

Fler artiklar för dig