Nyheter

Gullbrannagården fick ta emot pris - ”jag skrek rakt ut”

Utses till “Gästernas val” • Ewa Bylander, Gullbranna: För oss är det fantastiskt roligt

För tredje året i rad har Gullbrannagården blivit utsedd till ”gästernas val” tillsammans med elva andra campingar i Sverige. Priset delades ut under festliga former av branschorganisationen Svensk camping.

När Gullbrannagårdens vd och platschef Ewa Bylander hörde campingens namn läsas upp vid den festliga middagen kunde hon inte hålla tillbaka känslorna.

– Jag skrek rakt ut. Det här visar ju att våra gäster trivs hos oss, säger Ewa Bylander när hon sitter i bilen på väg hem från konferensdagarna med Svensk camping.

Det är tredje året som branschorganisationen delar ut priset och samtliga år har Gullbrannagården stått som mottagare av utmärkelsen. Campinggästerna som har röstat har särskilt lyft fram det goda värdskapet.

– För oss är det fantastiskt roligt att få det av just den anledningen. Det är en bekräftelse på att vi jobbar åt rätt håll.

Under ett år besöker över 100 000 personer gården och många olika grupper anordnar sina konferenser där – allt från politiska partier till orienteringsklubbar. Att gästerna ska få ett gott bemötande är viktigt för Ewa Bylander.

– Vi pratar mycket om det i utbildningen av personalen, att bemötandet är så viktigt. Gästerna ska känna att de får ett varmt mottagande.

Regelbundna andakter

Att Gullbrannagården är en kristen camping märks genom sommarens morgon- och kvällsandakter. Även för barnen finns särskilda samlingar. Ewa har under sina 37 år på campingen sett hur samlingarna har fått betyda mycket för många.

– En del som har lämnat kyrkan har kommit hit och har då kanske gått på någon andakt och sedan hittat tillbaka till en tro de haft. Det händer ganska ofta och det är vi oerhört glada och tacksamma för.

Ewa Bylander tar emot utmärkelsen "Campers choice" som Gullbrannagården fick ta emot tredje året i rad.

2020-2021 var Gullbrannagården i ett ansträngt ekonomiskt läge på grund av pandemin, men tog sig igenom perioden med hjälp av omsättningsstöd, korttidspermittering och en del gåvor. De senaste åren har varit framgångsrika vilket gett en stabil ekonomi. Nu blickar Ewa framåt mot en kommande expandering. Redan 2016 köptes 6,5 hektar mark, motsvarande ungefär 13 fotbollsplaner och efter åtta års arbete har detaljplanen nu vunnit laga kraft.

– Vi har stora planer framöver och kanske kan vi börja bygga redan före sommaren. Det är ett projekt som säkert kommer att pågå i tio år.

---

Fakta: Gullbrannagården

  • Gullbrannagården är en camping, konferens- och lägergård belägen strax söder om Halmstad.
  • Den ägs av Svenska alliansmissionen, SAM och Svenska alliansmissionens Ungdom, SAU.
  • Drivs sedan 1986 av Ewa och Magnus Bylander.

---

Fler artiklar för dig