Nyheter

EKHO blir Kristna regnbågsrörelsen

Föreningen för kristna hbtq-personer tycker att det tidigare namnet varit för otydligt

Riksförbundet för kristna hbtq-personer, EKHO, byter slogan till Kristna regnbågsrörelsen.
Detta som ett led i att inkludera fler människor – framför allt transpersoner – i organisationen.

I helgen hade EKHO årsmöte i Johanneskyrkan i Kumla och beslutade då om byte av slogan, även om det juridiska namnet även i fortsättningen kommer att vara Riksförbundet EKHO.

Under årsmötet valdes Lina Landström till ny förbundsordförande. Hon är doktorand i teologi och har varit engagerad i den kristna hbtq-rörelsen i USA, främst genom United Methodist Church.

– Det är en stor ära att ha fått medlemmarnas förtroende. Jag ser fram emot att fortsätta driva den kristna regnbågsrörelsen framåt som förbundsordförande för EKHO. Vi är många hbtqia+-personer runt om i landet som längtar efter att få älska Gud och vara fullvärdiga medlemmar i våra kyrkor precis så som Gud skapat oss, säger hon i ett pressmeddelande.

Inte tillräckligt tydligt

Orsaken till att föreningen byter slogan är för att en varumärkesundersökning gjorts under förra året. Där framgick att förkortningen EKHO inte tillräckligt tydligt förmedlar vad organisationen är eller vill vara. Därför byter man nu slogan till ”Kristna regnbågsrörelsen”.

– Det här är ett väldigt spännande arbete där vi fått bekräftat vilken otroligt viktig organisation vi är för människors rättigheter och vad vi bidrar till, samtidigt som undersökningen visat på att många inte känner till oss, säger Anders Josefsson, kommunikatör.

---

Fakta: EKHO/Kristna regnbågsrörelsen

  • Grundades 1976.
  • Förkortningen stod då för ”Ekumeniska grupperna för kristna homosexuella”.
  • Målet är att samla och stötta hbtqia+-personer och allierade med koppling till kristen tro.
  • Rörelsen består av Riksförbundet EKHO, fem lokalföreningar och flera mindre grupper runt om i landet

---

Fler artiklar för dig