Nyheter

Unga ska få upptäcka: Mission = äventyr ihop med Gud

Alingsås Pingst bjuder in till konferens om mission i helgen - men i ny form

Unga människor ska få tillfälle att säga ja till äventyr med Gud – och inspireras för missionsarbete i andra länder. I helgen arrangeras missionskonferensen ”Decided” i Alingsås pingstkyrka.
– Vi hoppas att fler ska vilja testa på mission och åka ut i världen för att göra en skillnad.

Orden kommer från Emmanuel Hyllerud, som arbetar med att utveckla missionsarbetet i pingstkyrkan i Alingsås. Församlingen har en gammal tradition av att ha bjudit in till en årlig konferens om mission – från andra världskrigets tid fram till millennieskiftet. Nu vill man återskapa missionssatsningen i ny skepnad.

– Tidigare var det fokus på att missionärer här i landet skulle samlas och inspireras. Nu handlar det mer om att vi vill få den unga generationen att få nytt hjärta för mission, säger Emmanuel Hyllerud.

Porträtt.

Ta med Gud i äventyret

– Många unga gillar äventyr, och det vill vi uppmuntra. Men inkludera Gud i äventyret. Åk utomlands och till nya ställen för att förmedla tron vidare, uppmanar han.

Konferensens namn, ”Decided – ett hjärta större än världen”, syftar på att bestämma sig och fatta beslut.

Bland talarna finns Andreas Frankner, pastor med bred missionserfarenhet från bland annat Filadelfia Stockholm, Victoria Runegrund, Lidköping, uppväxt i Thailand och med stort hjärta för mission, samt Alingsåsförsamlingens egen Jonna Johansson, som varit ett år i Kenya och som ska berätta hur det påverkat henne i livet.

Organisationer på plats

Åtta olika missionsorganisationer är också på plats för att berätta om sitt arbete. Bland annat under en tacosfest på lördagen.

Under ledning av Pannkakskyrkan blir det tillfälle för konferensdeltagarna att på torget i Alingsås berätta om sin tro för människor de möter.

Hur många som kommer att samlas fredag kväll – söndag förmiddag vet Emmanuel Hyllerud inte i förväg. En buss med ungdomar från Uddevalla känner han dock till, och så har de olika missionsorganisationerna använt sina kontaktvägar, liksom Alingsåsförsamlingen själv, för att göra ”Decided” känd.

Fakta: Missionsorganisationer på plats under konferensen

  • Gå ut i Mission
  • OM
  • Testa Mission
  • YWAM
  • Mercy Ships
  • Reach
  • Ljus i öster
  • Kenosis

---

Fler artiklar för dig