Nyheter

Cyberattack hindrar Nyhem från att öppna bokningen: ”Be att det snart är löst”

Nytt preliminärt datum för när man kan boka campingplats inför årets sommarkonferens.

Den som ville få en snabb bokning till campingen på Nyhemsveckan, pingströrelsens stora sommarkonferens, får hålla sig till tåls. På grund av en hackerattack har arrangörerna tvingats skjuta upp bokningarna.

”Vi måste tyvärr skjuta på öppnandet av att kunna boka campingplats”, skriver Nyhemsveckan på sitt officiella konto på Facebook.

Anledningen som uppges är att det skett en cyberattack mot leverantören som de anlitar, vilket alltså gör att det inte går att boka plats just nu. Enligt den ursprungliga planen skulle bokningen ha öppnat på kvällen torsdagen den 29 februari.

Trots strulet har ett nytt datum redan satts till när man ska kunna boka plats på campingen, vilket är söndagen den 3 mars. Förhoppningen är att man på kvällen ska kunna göra sin bokning.

”Var gärna med och bed att det snart är löst!”, avrundas det budskap som Nyhemsveckan själva lagt ut på Facebook.

Överbelastningsattack

Martin Holmberg är en av flera som jobbar med att förbereda årets sommarkonferens. Han berättar för Dagen att det här rör sig om en överbelastningsattack.

– Det är ingen som gjort något intrång eller så, det här är heller inte riktat mot oss, säger han.

Snarare är det två digitala led bort som själva attacken har skett, där leverantörerna av IT-tjänsten har fått problem.

– Vi kunde därför inte garantera att alla kunde ansluta samtidigt för att boka. Då kände vi att vi inte ville riskera en situation där bara hälften av dem som ville kunde boka sin plats på campingen, så vi tog det säkra före det osäkra och sköt upp det här i några dagar så att alla ska få samma chans.

Martin Holmberg säger att enligt de uppgifter som han har fått så är problemet redan åtgärdat.

– Så vi är trygga med att det här ska fungera på söndag.

Nyhemsveckan 2023.

Annan bokning

Nyhemsveckan är pingströrelsens stora sommarkonferens, som hålls i byn Nyhem strax utanför Mullsjö. Varje år brukar tusentals personer besöka detta evenemang och många väljer också att bo på den camping som ansluter till området. Det finns även möjlighet att boka rum av olika slag, men den bokningen öppnar senare i mars.

Årets Nyhemsvecka äger rum den 14–23 juni, i samband med midsommar. Veckan brukar locka med flera kända kristna talare, och det brukar erbjudas ett varierat program, med plats för mycket bön och lovsång. Temat för i år är ”Brinnande hjärtan”.

– Vi kommer att få besök av Rachel Turner från England. Hon var med på Jesus till barnen-konferensen förra året och kommer vara med oss i början av veckan, sedan hoppas vi på ytterligare någon internationell gäst, säger Peter Lewin, programansvarig för Nyhemsveckan.

Flera svenska talare är också bokade, bland annat Pelle Hörnmark, pingströrelsens ledare, Marie-Louise Nilsson, inspiratör för Alpha samt Jonas Andersson som leder missionsföreningen Gå ut mission.

Nyhemsveckan 2023.

---

Fakta: Nyhemsveckan

  • Nyhemsveckan är en återkommande konferens som hålls vid midsommar.
  • Det är pingströrelsen som står som arrangör, men det finns inget krav på att tillhöra rörelsen för att få komma.

---

Fler artiklar för dig