Nyheter

Benny Hinn bad omdebatterad kärleksbön för presidentens dotter

”Hon behöver en man Herre, och hon behöver en man snart”

Evangelisten Benny Hinn har hamnat i en diskussion om den kenyanska presidentfamiljens kärleksliv. I helgen höll han ett stort väckelsemöte i Nairobi och en av dem som fick förbön offentligt var Charlene Ruto, dotter till landets president.

Det är till en känsloladdad ljudmatta som evangelisten Benny Hinn ber att Gud ska gripa in. Framför honom står Charlene Ruto, dotter till Kenyas president. De står mitt emot varandra och håller varandra i hand.

Stunden innan har Charlene Ruto precis berättat att det hon brinner för är att nå ut till landets ungdomar och under den första förbönen hon fick av Benny Hinn så föll hon till golvet.

“Hon behöver en man”

Det är när Charlene Ruto reser sig upp igen som hon viskar sitt nästa böneämne i evangelistens öra, och sedan tar Benny Hinn över och ber inför de tusentals åhörarna i publiken om att Gud ska hjälpa henne att hitta sitt livs kärlek.

– Hon behöver en man, Herre, och hon behöver en man snart, ber Benny Hinn.

– Låt honom vara exakt det som hon önskar. Allt som hon önskar.

I sin förbön förklarar också Benny Hinn att det här handlar om en man som ska stå vid hennes sida på slagfältet, för att kunna vinna själar från fienden.

– Hon kan inte göra detta ensam, Herre.

---

Fakta: Benny Hinn

  • Benny Hinn är en amerikansk-israelisk predikant, känd för sina karismatiska uttryck, exempelvis genom att få folk att falla i golvet under sina gudstjänster.
  • Han har sina beundrare och belackare, där vissa ser honom som en gudsman, medan andra anklagar honom för att utöva masspsykos och manipulation i sina gudstjänster.

---

Modigt eller märkligt

Händelsen utspelade sig på Nyayo Stadium i Kenyas huvudstad Nairobi, där tusentals slöt upp för att vara med på världsevangelisten Benny Hinns kampanj Healing the nation crusade.

I efterhand är det just denna förbönsstund som många pratar om. Vissa menar att det här var särdeles modigt av presidentdottern, att äktenskapet är heligt och därför är det inte konstigt att söka förbön för att man ska hitta den rätte.

Andra tycker att det är märkligt, inte minst eftersom det förekommit en del rykten om Charlene Rutos jakt på kärleken, där det bland annat spekuleras i att hon nyligen ska ha dejtat en populär gospelsångare. På så sätt blev bönestunden på den stora arenan samtidigt ett gott underlag för skvaller och skämt bland kenyaner, parallellt med en hel del tidningsrubriker.

Benny Hinn ber en förbön för dottern till Kenyas president, om att hon ska hitta kärleken.

På plats under väckelsemötet fanns också presidentparet William och Rachel Ruto, som på lite avstånd fick vara med och be för sin dotter. William Ruto vann för två år sedan valet i Kenya och är den förste presidenten i landet som bekänner sig som evangelikalt kristen.


Fler artiklar för dig