Nyheter

Gunilla Persson inför Melodifestivalen: Jag ber till Jesus hela tiden

Kristna “Hollywood-frun” Gunilla Persson: “Jag ber till Jesus hela tiden att han ska ge mig styrka”

I kväll kliver Gunilla Persson upp på scenen i Växjö för att delta i Melodifestivalens tredje deltävling. På en fråga från P4 Östergötland om varifrån hon får sin självkänsla, kommer svaret snabbt.
– Försök att tro på dig själv och tro på Gud. Jag ber till Jesus hela tiden att han ska ge mig styrka.

Gunilla Persson, tidigare fotomodell och känd från TV3-programmet “Svenska Hollywoodfruar”, berättade om sin kristna tro i en intervju med Dagen våren 2022.

– Mamma och pappa pratade med mig som barn om Gud och Jesus, så jag har alltid haft en barnatro även om tron blev starkare efter att min pappa dog, sa hon då, och talade om den förbön som hon menade styrkt hennes mor under en sjukdomstid.

Förra våren dog hennes mor, och nu har Gunilla Persson tagit steget som artist – 40 år efter att hon stod på scen i Japan som ung. I kväll tävlar hon med låten I won’t shake (La la Gunilla). Den har hon, enligt en intervju i Dagens Nyheter, ombetts sjunga av dess upphovsman, Fredrik Andersson.

P4 Östergötland var på plats under fredagens genrep i Växjö. Då hade Gunilla Persson några tuffa dagar bakom sig med intervjuer och repetitioner, samtidigt som hon kämpat med yrsel sedan ankomsten till Sverige förra lördagen.

Efter genrepet var hon påtagligt nöjd med det jubel som publiken mött henne med, både före och efter uppträdandet.

65-årig Mellodebutant

På reporterns fråga om varifrån den 65-åriga Mellodebutanten får sin självkänsla, blir hon inte svaret skyldig.

– Det är bara att ta för sig av den, försöka tro på sig själv och tro på Gud. Jag ber till Jesus hela tiden att han ska ge mig styrka, säger hon till P4 Östergötland.

Gunilla Persson kliver upp på scen i Vida Arena i Växsjö som den femte av deltävlingens sex artister. De andra är Jacqline, Clara Klingenström, Kim Cesarion, Klaudy och Cazzi Opeia.


Fler artiklar för dig