Nyheter

Filadelfiakyrkan tar paus från sociala medier

Under två veckor möts Stockholmsförsamlingens följare i sociala medier av tystnad

Under två veckor möts Filadelfiakyrkans följare i sociala medier av – total tystnad. Stockholmsförsamlingen är just nu mitt inne i en fasteperiod.

Pausen från sociala medier är alltså en del av Filadelfiakyrkans två veckor långa fasta, som inleddes i slutet av januari när församlingen hade sin årliga visionsdag. Församlingsmedlemmarna uppmuntras nu att fasta och ägna mer tid än vanligt åt bön. Därutöver kan den som vill också inleda dagen med en stunds bön och lovsång i Filadelfiakyrkans lokaler på morgnarna.

– Det gör verkligen en skillnad för dagen när man börjar med att tillbe Gud, säger Maria Löwenham, ledare för Filadelfiakyrkans kreativa team, till Dagen.

”Fokuserar inte på hur många som kommer”

På frågan om hur många personer som brukar vara med på morgonsamlingarna svarar hon ”mellan en och fyrtio”.

– Vi fokuserar inte så mycket på hur många som kommer, utan vårt fokus är att tillbe Gud. Vissa som kommer stannar i fem minuter, andra stannar längre. Man får komma och vara med så länge som det passar ens morgon när man är på väg till jobbet eller skolan, säger Maria Löwenham.

Hon berättar att församlingens paus från all aktivitet i sociala medier är ett sätt att hjälpa medlemmarna att ”helt enkelt dra ner på allt brus och alla intryck”. Responsen på pausen har bara varit god.

– Vi har inte hört några starka reaktioner, utan bara att det känns skönt att kunna dra ner på det ständiga bruset från skärmarna.

Jacob Alm och Maria Löwenham leder lovsång på en av Filadeliakyrkans morgonsamlingar.


Fler artiklar för dig