Nyheter

Göteborgs biskop utmanar på pingismatch

Susanne Rappmann utmanar i pingis när ny lokal för utlåning av sportprylar invigs

På lördag invigs Fritidsbankens nya lokaler på Frölunda Torg i Göteborg. Den hugade kan passa på att gå en pingismatch mot den paralympiska mästarinnan Anna-Carin Ahlqust. En annan garvad pingisspelare som ställer upp är Göteborgs stifts biskop Susanne Rappmann.
– Jag ser fram emot att få vara med under invigningen av de nya lokalerna och slå ett slag för Fritidsbanken, säger hon i ett pressmeddelande.

Fritidsbanken fungerar som ett bibliotek för sport- och fritidsprylar, berättar Göteborgs stift. Här kan den som vill utan kostnad låna det som behövs för en aktiv fritid såsom bollar, fotbollsskor, tält, golfklubbor och ridhjälmar.

– Många har inte råd att köpa slalomskidor eller skridskor till sina barn. Som kyrka vill vi utifrån kristen tro vara med och skapa ett gott samhälle och Fritidsbankens verksamhet är ett lysande exempel på hur ett gott samhällsbyggande kan se ut i praktiken, säger biskop Susanne Rappmann i pressmeddelandet.

Hon har utmanat i pingis tidigare, och valde i december att auktionera ut ett av sina bordtennisrack till förmån för Musikhjälpens insamling.

Idén till Fritidsbanken kommer ursprungligen från Svenska kyrkans diakon Carina Haak och verksamheten finns i dag i många av landets kommuner.

På Frölunda Torg har Fritidsbanken funnits sedan 2017, men flyttar nu till nya och större lokaler med plats för ännu fler prylar för utlåning.


Fler artiklar för dig