Nyheter

Allianspastorer samlas under ett dygn

Temat för samlingen Vintermötet är hämtat från Uppenbarelseboken

Under de två sista dagarna i januari samlas Svenska alliansmissionens pastorer, ungdomsledare och yngre förmågor med ledarpotential för att bli inspirerade inför det kommande året.

Ett 90-tal pastorer och ungdomsledare samlas i Allianskyrkan i Jönköping när Svenska alliansmissionen (SAM) håller samlingen Vintermötet i Jönköping. Temat för dygnet, som spänner mellan lunch på tisdag och lunch på onsdag, är ”Den första kärleken” – hämtat från hälsningen i Uppenbarelseboken till församlingen i Efesos, som förebrås för att den har övergett just den första kärleken.

– Under det här dygnet vill vi mötas för att söka riktningen framåt för vårt samfund, säger Jonas Melin, pionjär- och utvecklingskonsulent på SAM.

Medbjudna för återväxtens skull

Jonas Melin.

Samlingarna på tisdagen ägnas åt samtal om andlig fördjupning.

– Vi kommer använda bilden av en spaljé och en växt under de samlingarna. Spaljén motsvarar strukturen och organisationen, men det är växten som är själva livet. Som ledare ska vi inte glömma att strukturer bara är hjälpmedel för att människor ska växa som lärjungar till Jesus, säger Jonas Melin.

Och på onsdagen ska samtalen handla om missionsuppdraget – det kristna uppdraget att förmedla evangeliet till andra.

Utöver pastorer och ungdomsledare finns bland deltagarna också yngre förmågor som inte formellt är anställda i sina församlingar, men blivit medbjudna av sina pastorer.

– Det handlar om unga personer som pastorerna vill satsa på för återväxtens skull, säger Jonas Melin.

---

Fakta: Vintermötet

  • Samling för pastorer och ungdomsledare i Svenska alliansmissionen.
  • Datum: 30–31 januari.
  • Plats: Allianskyrkan i Jönköping.
  • Talare: Jonas Melin, Ulf Häggqvist, Anna Ahlström, Lars-Gunnar Jonsson, Esgrim Rommel, Sara Vittgård, Johanna Lantz och Daniel Berner.
  • Tema: ”Den första kärleken”

---

Fler artiklar för dig