Nyheter

Internationellt team från USA ska evangelisera på svenska gator

Bjuder in till kyrkor och evangeliserar på gatorna i flera svenska städer närmaste månaden

Från Los Angeles i USA har de anlänt för att sprida Jesus kärlek i Sverige – och Norden. ”Carry the love tour 24” kallar de sin två månader långa missionsresa och evangelisation ihop med lokala kyrkor runt omkring i Sverige.

Den här veckan har de varit i Stockholm. I helgen bär det vidare till Uppsala, och därefter till Jönköping, Göteborg och Örebro. De är närmare 15 unga vuxna från olika håll i världen som har haft elva veckors lärjungautbildning och förberedelse hos Circuit riders i Los Angeles, USA, kopplade till organisationen Youth with a mission, YWAM.

Fram till i slutet av februari finns de en stor del av tiden i Sverige, men pendlar också till Danmark, och ska träna svenska unga vuxna i evangelisation på gatorna. De kommer också att bjuda in till stora events och möten som anordnas tillsammans med kyrkor i de olika städerna de besöker under rubriken “Only believe”.

Carry the love tour i Sverige 2024.

Från flera länder i teamet

– Det blir lovsångsband, predikan och mycket av den helige Ande, säger Sebastian Sjöö, 21 år, en av medlemmarna i teamet.

Han är en av fyra svenskar i gruppen som också har deltagare från England, Österrike, USA, Danmark och andra länder. De gör nu sin missionsresa till Sverige – och ska därefter fortsätta till Danmark, Norge och Finland innan det blir återsamling i London i slutet av mars.

Vill berätta om Jesus

Stockholm har varit först ut. Under den här veckan har de tränat unga vuxna i att sprida det kristna budskapet – och har bland annat haft en samling i universitets- och högskolemiljö i Stockholm. På fredagskvällen hölls det en storsamling i Södertörnkyrkan i Huddinge, där teamet har bott, innan det burit av vidare till Livets ord och några dagar i Uppsala.

– Vi drömmer om att fler ska få lära känna Jesus – och att fler ska bli aktiverade att gå ut och tala om Jesus. Vi vill visa hur enkelt det är med evangelisation ute på gatorna, säger en inspirerad Sebastian Sjöö.

Unga missionärer

Carry the love tour i Sverige 2024.

Han kallar sig själv för missionär – och har själv betalat för att få gå utbildningen hos Circuit riders och vill nu sprida budskapet om Jesus kärlek på olika håll i världen. Förutom team här i norra Europa har organisationen parallellt team utsända i västra och östra Europa, Storbritannien, Sydafrika samt cirka tio team i USA.

– Vi är inte anställda, utan unga vuxna som ger oss ut som missionärer. Så här långt har Gud försett oss med allt vi behöver. Jag saknade pengar, men fick exempelvis en donation precis innan jag skulle åka, berättar Sebastian Sjöö, som säger att det teamet får uppleva känns lite som Apostlagärningarna i Bibeln.

Nu hoppas de smitta av sig av detta på svenskarna.

Carry the love tour i Sverige 2024.

---

Fakta: Carry the love tour 24

  • Fred 19/1 Södertörnkyrkan, Huddinge.
  • Lör 20/1: Livets ord, Uppsala.
  • Ons 24/1: Kungsportskyrkan, Huskvarna/Jönköping.
  • Fred 2/2: Linneakyrkan, Göteborg.
  • Lör 17/2: Citykyrkan, Örebro.

---

Fler artiklar för dig