Nyheter

Fräck stöld av krucifix på julafton

Krucifixet från 1700-talet försvann från Sankt Nicolai i Trelleborg

Mitt på dagen på julafton stals ett krucifix från altaret i kyrkan. Många upprörs över stölden från kyrkan i Trelleborg.

Det var mellan 11 och 14.30 på julafton som stölden begicks, skriver kyrkan på sociala medier. Här vädjar man om att det vackra gamla krucifixet ska återlämnas. Kyrkan var bemannad när stölden skedde. Brottet har polisanmälts.

Ber om tips

Kyrkan ber den som sett eller uppmärksammat något i kyrkan runt stöldtillfället att höra av sig till polisen eller till församlingen. ”Vi tar tacksamt emot tips”, skriver församlingen på sociala medier.

Många upprörs över den fräcka stölden. I kommentarsfälten skriver man bland annat: ”Hur kan man sjunka så lågt”, ”Extra tragiskt när man stjäl i en kyrka”, ”Samvetslöst” och ”Förfärligt!!”

Från 1600-talet

Sankt Nicolai ligger centralt i Trelleborg. Äldsta delen av kyrkan, tornet, är mycket gammal och härstammar troligen från 1600-talet. Resten av kyrkan är en ombyggnad från 1800-talet när församlingen växte. I koret finns 24 munkstolar från 1400-talet som används än i dag. De tre kyrkklockorna är från 1500-talet.

Fler artiklar för dig