Nyheter

Muslimsk terrorist döms: Kvinnlig evangelist var måltavla

22-årig terrorist har dömts till livstids fängelse efter terrorplaner i Hyde Park i London - planerade att döda kvinnlig evangelist som konverterat från islam.

En muslimsk terrorist har dömts till livstids fängelse för att ha planerat en attack i Hyde Park i London. Mannen har tidigare bland annat attackerat en kristen evangelist.

Den 22-årige mannen kommer att få avtjäna minst 16 år i fängelse för sitt brott. Han häktades när han var på väg att köpa vapen från kriminella i södra London och erkände då att han planerat att utföra terroristhandlingar. Mannen fick svara på frågor från polisen som visade ett klipp från Youtube på hans måltavla. Hatun Tash är en kristen evangelist som under flera år har varit öppet kritisk mot islam.

Mannen konverterade till islam under en tid när han satt i fängelse, skriver Daily Mail.

Mellan den 27 juli och 7 augusti förra året laddade han ned information på nätet från terrororganisationen al-Qaida. Han använde informationen som fanns där för att planera sin attack.

Från början hade mannen planerat att utföra ett terrordåd då drottning Elizabeth II begravdes, men ångrade sig eftersom han ansåg sig vara för sent ute.

Istället identifierade han evangelisten Hatun Tash som sin måltavla. Han kallade henne för “häxa” och skrev så här: “Det enda jag behöver göra är att inshallah (om Gud vill) komma nära henne och skjuta direkt”.

Hatun Tash är djupt kritisk mot Londonpolisen och menar att Speakers' Corner blivit en farlig plats för evangelikala kristna.

Hotad till livet

Hatun Tash var tidigare muslim och konverterade till kristen tro. Hon har under flera år kritiserat islam och Koranen vid framträdanden i Speakers Corner i Hyde Park i London.

Det berättas att hon har blivit hotad till livet vid ett flertal tillfällen och den 25 juli 2021, när hon talade i Speakers Corner, blev hon attackerad. Hon ådrog sig skador i ansiktet och på händerna.

Mannen som nu har dömts till fängelse har ända sedan han var 15 år fått ett flertal domar emot sig för bland annat rån, narkotikahandel och innehav av kniv.

Han föddes i Storbritannien och flyttade till Spanien under sina tidiga barndomsår. Han återvände till de brittiska öarna i tonåren.




Fler artiklar för dig