Nyheter

Alla tiders sånger spelar in jul- och nyårsprogram

Producenten: Det är projektets julkort till tittarna

Ett knippe sånger för julen. Ett knippe sånger för nyåret. Så ser julhälsningen som gänget från populära tv-programmet ”Alla tiders sånger” ut. Nästa vecka spelas de två nya programmen in.

Tisdag och onsdag den 12–13 december blir det inspelning på Nya slottet Bjärka-Säby och då samlas ett antal av artisterna som var med och spelade in Alla tiders sånger i Nashville för drygt ett år sedan. De åtta avsnitten som sänts på flera plattformar under hösten. däribland TBN Nordic, norska TV-Inter och Bedehuskanalen, har gett en respons som gjort starkt intryck på producenten Anders Wisth och programmets musikansvariga, Evelina Gard och Urban Ringbäck.

Hintar om nya projekt

– Det gör att vi vill skicka en julhälsning till alla som upplevt det här som välsignat och viktigt och kanske kommer vi även att glänta på dörren till vad som kan komma under ett nytt år, säger Anders Wisth lite smått hemlighetsfullt.

– Man kan se programmen som ett litet extra tack till alla. Det är projektets julkort till tittarna kan man säga.

När ska de nya avsnitten sändas?

– Vi kommer att sända ett juldagsprogram och ett nyårsdagsprogram via TBN:s digitala plattform, berättar producenten och förklarar att de två nya programmen kommer att skilja sig lite från de tidigare.

– När vi gjorde Alla tiders sånger från Nashville hade vi ganska stort utrymme för personliga berättelser och porträtt av artisterna. Så kommer det inte att bli nu. Detta är ett uttryck för att vi från projektet vill önska god jul och ett gott nytt år.

Saliga sånger Nashville.

Fokus på sångerna

Det innebär att den här gången finns inte Egil Svartdahl med som programledare och intervjuare. I stället blir det fullt fokus på sångerna och även den här gången framförs de av en blandad skara artister från både Sverige och Norge. Eftersom en del är engagerade i egna julturnéer kommer inte alla att kunna samlas, men mellan 15 och 20 kommer att vara med på inspelningen på Bjärka-Säby utanför Linköping. Bland svenskarna finns Sarah Lundbäck Bell, Peter Hallström, Lars Mörlid, Andreas Rydman, Putte Nelsson, Maria Gustin Bergström, Gladys del Pilar, Bengt Johansson, Sarah och David Åström samt Urban och Carina Ringbäck. Från Norge kommer Synnøve Aanensen, Morten Gjerløw Larsen samt systrarna Aina och Merete Økland.

Inspelning av nya tv-serien "Alla tiders sånger".

Ropar tittarna efter fler program nu efter alla hyllningar som varit kring Alla tiders sånger i sociala medier?

– Vi är i den processen nu. Det är ingen högoddsare att det finns en ambition att göra mer. SVT sände ett program och NRK sände ett. Vi hade så klart hoppats få in hela programserien och på så sätt säkerställt finansieringen för kommande produktioner, men det har inte varit möjligt. Så nu är vi tillbaka där vi var inför den här satsningen. Vi behöver säkerställa privata gåvor för vill publiken ha det här så kommer det att krävas crowdfunding. Programidéer och olika koncept i samma anda finns, försäkrar Anders Wisth.

– Det kommer hela tiden tillbaka till att viktiga budskap alltid har fått finansieras av människor som tror att det har en betydelse.

Producenten Anders Wisth i samband med inspelningen av nya tv-serien "Alla tiders sånger" i Nashville.

---

Fakta: Alla tiders sånger

  • Åtta tv-program med ny och äldre andlig musik som november 2022 spelades in av ett 30-tal svenska och norska artister i Nashville.
  • Programserien har sänts på flera plattformar, däribland TBN Nordic, norska TV-Inter och Bedehuskanalen.
  • Två specialavsnitt klipptes också ihop utifrån materialet, ett för norska NRK och ett för SVT där det sändes under rubriken ”Saliga sånger – Nashville”.
  • Alla tiders sånger producerades av Anders Wisth som också kom med idén från början.

---

Fler artiklar för dig