Nyheter

Frida Hagström tog storslam i kristen stipendiematch: ”En stor chock”

Startar second hand-butik med fokus på barnartiklar – och på föräldrarnas välmående

Med sina planer på en second hand-butik för barnartiklar tar Frida Hagström hem hela stipendiesumman från den kristna organisationen Oh, Brilliant!
– Det var en stor chock, och jag är jättetacksam, säger hon till Dagen.

Länge hade det bara varit en dröm. Att skapa en bra second hand-butik för barnartiklar och samtidigt få till en mötesplats för föräldrar.

– Vi bor i Sävsjö som är en liten stad och saknar en nischad second hand-butik. Jag har haft den här tanken länge och gått och funderat. I somras tänkte jag att jag kanske får ta tag i min lilla dröm och satsa, säger hon till Dagen.

Given utgång

Hon sökte stipendiet från organisationen “Oh, brilliant”, som vill främja entreprenörer inom innovation och nytänkande. “För att göra världen till en bättre plats och bygga Guds rike”, som organisationen skriver på hemsidan.

När juryn skulle bestämma var de 25 000 kronorna skulle gå var utgången given. Hela summan går till hennes butik.

Med en strålande ansökan som tydligt beskriver vad som ska göras, hur det ska göras och varför, lyckades hon ena hela styrelsen i beslutet. Med en idé i tiden som gynnar hållbara konsumtionsbeslut samtidigt som hon med sin tro och intresse för människor vill skapa en god mötesplats för föräldrar”, skriver juryn i sin motivering.

Får snart lokal

Frida ser stipendiebeskedet som en uppmuntran att fortsätta på den inslagna vägen. Hon får tillträde till butikslokalen efter nyår. Först väntar renoveringar, och framåt våren hoppas hon kunna öppna.

– Även om mycket går att handla på nätet i dag, är det något annat att gå i en fysisk butik och få känna på sakerna. Jag tror att många värdesätter det, säger hon.

“Känns jätteläskigt”

Att även rikta in sig på föräldrarnas välmående har varit en viktig pusselbit för Frida Hagström.

– Jag inser själv vad det betytt för mig, att man behöver kunna träffa andra föräldrar när man är hemma med barnen. Det är något jag vill ge vidare, att man kan få komma ifrån de tuffa dagarna där hemma.

– Det känns jätteläskigt att dra i gång, men jag tror på ett högre syfte med det här, säger hon.

---

Fakta: Oh, Brilliant!

  • Grundades i Örebro och är ett nätverk som vill uppmuntra unga kreatörer, entreprenörer och ledare ta ett steg närmare det de drömmer om.
  • Syftet är att dessa individer ska upptäcka och gå djupare i sina gudagivna gåvor för att göra världen till en bättre plats och bygga Guds rike.
  • Delar bland annat ut ett årligt stipendium på 25 000 kronor.

---

Fler artiklar för dig