Nyheter

Ny prästtjänst för Olle Carlsson i Söderhamn

Arbetar som präst på deltid i Söderhamn och Sandarne församling

Olle Carlsson, mångårig eldsjäl i Katarina församling i Stockholm och grundare av föreningen Kontempel, har funnit ett nytt andligt hem. Det ligger i Söderhamn, Hälsingland, berättar han och hustrun Fotini Carlsson i sociala medier.

I januari 2020 avtackades Olle Carlsson efter 25 års tjänst i Katarina församling i Stockholm. Där skapade han den populära gudstjänstform som under flera år fyllt först Allhelgonakyrkan och sedan Katarina kyrka på Södermalm i Stockholm.

Redan innan han slutade i Katarina startade Olle Carlsson den ideella föreningen Kontempel, som en plats för andliga samtal och retreater, och i februari 2021 hölls den första ”Kontempelmässan” i Eric Ericsonhallen, tidigare Skeppholmskyrkan. Här utbildar man bland annat självhjälpsgrupper inom Livsstegen, som bygger på tolvstegsprogrammet.

Det är också arbetet med Livsstegen som för ett år sedan förde paret Carlsson till Söderhamn, där Olle Carlsson i februari lanserade Ulrikamässan, som av församlingen beskrivs som en ”öppen och inkluderande mässa med låg tröskel och högt i tak”.

”Ett andligt hem! Sedan vi kom för att utbilda i Livsstegen, under en helg för exakt ett år sedan, har vi känt oss så väldigt varmt mottagna av församlingen i hoppets och ljusets Söderhamn. Så vi blev kvar som präst och pedagog (på deltid),” skriver paret på Facebook.

Samtidigt fortsätter Olle och Fotini Carlsson arbetet med Kontempel.

Ett andligt hem. Sedan vi kom för att utbilda i Livsstegen, under en helg för ett år sedan, har vi känt oss så väldigt...

Posted by Fotini Carlsson on Sunday, November 19, 2023


Fler artiklar för dig